BUGETUL COMUNEI GURA FOII A FOST VOTAT! IATĂ CARE SUNT PRINCIPALELE INVESTIȚII DIN ACEST AN!

Prima pagină » Administratie » BUGETUL COMUNEI GURA FOII A FOST VOTAT! IATĂ CARE SUNT PRINCIPALELE INVESTIȚII DIN ACEST AN!

“Astăzi am aprobat bugetul local pe anul 2021. Vreau sa amintesc câteva din proiectele pe care doresc sa le implementăm la nivelul comunei anul acesta. Asfaltare strat doi strada Starceni 2 și ulita Ghiță pana la întrarea pe DC 112. (1,5KM). Un al proiect important este Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ. Îmi doresc sa accesam fonduri europene pentru școala și grădinițele din localitate pentru a monta pompe de caldura pentru încălzire și pentru a anvelopa clădirile reducând astfel consumul de energie, un proiect de 15 miliarde lei vechi (90%) bani europeni. Tot pentru scoli și creșterea siguranței vom monta conform legii camere de supraveghere și sisteme de alarma la toate unitățile de învățământ din comuna. Deținem la nivel de comuna un sistem de supraveghere performant cu un număr de aproximativ 40 camere înregistrate permanent pentru un număr de 21 zile conform legii. Am alocat bani pentru începerea asfaltării DC 112 lucrare în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița 50-50% , în valoare de 17 miliarde lei vechi. Vreau de asemenea sa implementăm plățile electronice a taxelor și impozitelor locale precum și a amenzilor prin ghișeul.ro , online de oriunde sunteți conectați la internet. Am hotărât de asemenea sa montam o pompa de căldură și la sediul Primăriei Gura Foii, având în vedere ca suntem prima Primărie din Dâmbovița prosumator, producem încă de anul trecut în medie 150 kw pe zi, curent care va fi folosit la încălzire și la consumul zilnic al instituției. Surplusul va fi injectat în rețea și vom primi bani în funcție de cantitatea injectata. Ca idee consumul de lemne anual al primăriei se ridica la peste 30 m cubi. Tot anul acesta Consiliul Județean Dâmbovița va asfalta satul Făgetu și va betona șanțurile fiind drum județean. Continuam celelalte proiecte începute și încă nefinalizate precum Căminul Cultural Bumbuia stadiu 90 %, podul de pe Garla, stadiu 90%. Inca nu am vesti noi sa va dau referitor la proiectele mari gen Apa si Canalizare care este în stadiul de a fi scos la licitație publica, dar cu siguranță avem promisiuni ca se vor începe în toamna sau anul viitor lucrările efective Cat despre Programul de Gaze va pot spune ca este blocat la nivel național, ultimele modificări legislative făcând imposibila accesarea de fonduri guvernamentale cât și europene. Va țin la curent cu orice modificare a proiectelor și va doresc un an bun, multa sănătate și aștept în continuare ideile dumneavoastră pentru dezvoltarea localității.” transmite Radu Nicolae Georgescu, primarul comunei Gura Foii.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LA DĂRMĂNEȘTI SE VA CONSTRUI O BAZĂ SPORTIVĂ NOUĂ

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

O NOUĂ INVESTIȚIE PRIN PJDL A FOST INAUGURATĂ ÎN SATUL MĂRCEȘTI, DIN COMUNA DOBRA! VIDEO!

MOROENI: CEREMONIAL RELIGIOS ȘI DEPUNERI DE COROANE ÎN CINSTEA EROILOR NEAMUL

EROII NEAMULUI, COMEMORAȚI ÎN CUMONUA BUTIMANU, PRINTR-UN EVENIMENT EMOȚIONANT

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.