BEBEL FEST 2022: “#nu EU”, “Făcut din piatră” și “Casa”, în această seară

nuEu este un spectacol de teatru performativ despre o femeie aflată în izolare care încearcă să-și recupereze viata confruntându-se cu propriul trecut. O femeie care îşi reconstituie viața într-un jurnal live, încercând să-şi redobândească propria feminitate. O femeie care îşi descoperă vocea, un șuvoi de cuvinte, de trăiri, într-un amestec de sens si non-sens. Spectacolul este un puzzle, frânturi de poveşti, fragmente de viață care încearcă să se recompună. Totul este, aparent, fără noimă, la fel ca în orice univers Beckettian, personajului principal revenindu-i sarcina de a pune evenimentele cap la cap. Spectacolul foloseste efecte speciale de lumină şi sunet şi nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de epilepsie, celor cu pacemaker sau celor cu fotosensibilitate.

Spectacolul începe la ora 18:00 la Sala Studio Teatrului Tony Bulandra.
Regia/Directed by: Casandra Topologeanu Midoo & sound design: Cătălin Cărămidă & Ovidiu Cristian

“Made of Stone”, “Făcut din piatră”, este un spectacol pentru întreaga familie, o narațiune despre un erou romantic, care are loc printre poveşti şi legende populare aproape uitate din regiunea montană Bieszczady. Publicul şi actorii intră în tărâmul magic Bieszczady.Este o regiune în care legende neobişnuite, credințe misterioase şi poveşti fantastice se împletesc c realitatea, țesute printre peisaje de basm.Totuşi, nu numai legendele au contribuit la crearea acestei poveşti.Ea a fost inspirată, în primul rând, de un bărbat care, la contactul cu legendele, arată diverse emoții, adesea extreme.Unele dintre ele îl motivează să acționeze, în timp ce altele îl privează de putere. Abundența de legende şi poveşti misterioase din Bieszczady a devenit o pânză pe care creatorii spectacolului au pictat scene individuale.S-a dovedit a fi ca un tablou care prezintă diferite tipuri de evenimente: uneori dramatice, alteori înălţătoare;aducând bucurie şi speranță.

Spectacolul se va juca în Piața Mihai Viteazul din Târgoviște de la ora 19:30.
Concept: Piotr Kulczyk
Regia/Directed by: Piotr Kulczyk, Michał Brańka Decor şi costume/Set and costume design: Monika Ekiert Jezusek Muzica/Music by: Mikołaj Górecki, Henryk Górecki Mişcarea scenic/Stage movement: Piotr Kulczyk
Cu/With: Eryk Dyląg, Julia Robak, Weronika Tomaszewska

“Casa”, “The House”, după Maxim Gorki

Un spectacol dur, neordinar şi, în acelaşi timp, emoționant. Dumitru ACRIS plasează cu temeritate în prim-plan omulsi visele sale.
“De fapt, ce sunt visele? Le are, cu siguranta, fiecare dintre noi. Și toţi îşi doresc să și le vadă realizate. Dar ce urmează atunci când visele se destramă, când nu mai există nici puteri, nici dorință de a merge înainte, când constați că pentru orice vis trebuie să plătești un preţ, uneori mult prea mare? lar fericirea începe să se asocieze mai mult cu un mit frumos, dar intangibil. Posibil ca atunci oamenii să se transforme în animale și, hămesiţi şi lacomi, devin capabili si sfâşie pe oricine, numai să-și satisfacă această foame malefică și să-şi umple golul din interior.
Şi cine ajung să fie victimele lor? Poate chiar cei mai apropiaţi… Tocmai cei care ar fi trebuit să fie apreciați mai mul decât propria lor viaţă? Și ce va fi atunci când se va vărsa sângele lor…?” Dumitru ACRIS (Mascova).

Spectacolul se va juca în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra de la 20:30.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze: