AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE ASFALTARE PE DRUMURILE JUDEȚENE

Unul dintre cele mai importante proiecte care vizează infrastructura rutieră dâmbovițenă îl reprezintă modernizarea DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, unde, în prezent sunt în plină desfășurare lucrări de reabilitare și modernizare.

Astăzi, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, beneficiarul proiectului, a mers, în cadrul unei vizite de lucru, pe șantier pentru a vedea modul în care se lucrează și stadiul lucrărilor.

În sectorul intravilan Dobra, se așterne stratul de bază din mixtură asfaltică. Lucrările se încadrează în Lotul III al proiectului amintit – care urmărește reabilitarea DJ 711 pe traseul Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, de la km 16+000 la km 35+350.

“Turăm motoarele pentru ca, în timp util, să executăm lucrări de calitate astfel încât traficul pe aceste drumuri să se desfășoare cît mai repede, în cele mai bune și sigure condiții.

Așadar, pentru că vremea ne permite, am dat startul lucrărilor pe mai multe sectoare de drum pe trei loturi de drumuri județene:

LOT 2: DJ711 Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni;

LOT 3: DJ711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca;

LOT 4: DJ711 și DJ101B Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești.

Pe sectorul de drum aferent Lotului 2, DJ711 Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni, cu o lungime de 16 km, la finalul lucrărilor vom avea:

Rigole carosabile de la intersecția Ulmi până la sensul giratoriu amplast la nodul rutier dintre DJ 711 și DJ 720B;

Amenajare terasamente, fundație de balasat și piatră spartă de la sensul giratoriu de pe DJ 711 și DJ 720B până la intrarea în Lazuri.

Acest sector de drum va fi modernizat prin turnarea a 16 km de asflat, 21.000 ml de trotuare, 4.000 ml piste biciclete, 15 stații de autobuz și alveole. Valoare totală a lucrărilor pe acest lot este de peste 36.000.000 de lei.

Se lucreză și pe Lotul 3, DJ711 Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca. Lucrările pe cei 19 km de drum județean aferenți acestui lot au o valoare de aproximativ 50.000.000 de lei.

Și aici vom avea: strat nou de asfalt pe o lungime de 19 km; rigole carosabile – 1.200 ml; trotuare modernizate sau construite de la 0: 21.000 ml; 12 stații de autobuz și alveole.

Și Lotul 4 este în lucru, DJ711 și DJ101B Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești. Pe cei 13,6 km ai acestuia se vor executa: covor asflatic nou pe toată lungimea sectorului; rigole carosabile – 6.000 ml; trotuare modernizate sau construite de la 0: 26.000 ml; 10 stații de autobuz și alveole. 98% din sumă reperezintă finanțare europeană, iar 2% este contribuție a Consililului Județean Dâmbovița!

Valoarea totală a proiectului celor 4 loturi este 212.845.189 lei.

La final, ne cerem scuze pentru eventualele blocaje datorate lucrărilor, însă suntem obligați să luăm măsuri punctuale și de scurt timp de restricționare a traficului. “ a anunțat Corneliu Ștefan, preșledintele Consiliului Județean Dâmbovița

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

MASCAȚII AU „SPART” O PETERECERE ÎNTR-UN LOCAL DIN GHEBOAIA

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Dâmbovița s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe raza localității Gheboaia, se desfășoară un eveniment privat.Au fost identificate 14 persoane, in incinta unei societăți comerciale, care participau la o petrecere.Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă in valoare de 10.000 de lei, iar celelalte persoane cu amenda, in cuantum de 2.500 de lei,

Citeste in continuare »

CSM TÂRGOVIȘTE, CAMPIOANA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ

CSM Târgovişte este campioana României la volei feminie! Echipa din Târgoviște  a cucerit primul său titlu de campioană naţională la volei feminin, după ce a învins CSM Volei Alba Blaj, cu 3-0 (25-15, 25-15, 25-19), sâmbătă, pe teren propriu în al doilea turneu al Grupei 1-4 a Diviziei A1.“A fost ziua în care CSM Târgoviște și-a învins principala adversară în lupta pentru titlu, și-a învins temerile, și-a depășit complexele și

Citeste in continuare »

MESAJ CUTREMURĂTOR AL UNEI PACIENTE COVID, INTERNATĂ ÎN SPITALUL DIN PUCIOASA: “MEDICII SUNT ÎNTR-UN RAZBOI CU INVIZIBILUL, VĂD DOAR CHIN, MOARTE, DURERE ȘI PANICĂ!”

“Simt că-mi crapă inima in mine de durere!….Am lucrat in spitale si azile si la domiciliul bolnavilor ani de zile în Italia…am tinut de mana muribunzi si le am aliniat durerile până au închis ochii…de multe ori le doream eu moartea sa nu se mai chinuie in lupta cu boli in faze terminale!….Acum sunt in spital in Romania…rapusa de un virus nenorocit …un virus invizibil si perfid…care te ia fără

Citeste in continuare »

ACCIDENT CU O VICTIMĂ ÎN TÂRGOVIȘTE! UNA DINTRE MAȘINI S-A RĂSTURNAT

Accident în Târgoviste, pe Calea Câmpulung! Din primele date este vorba dcespre p coliziune între 2 autoturisme. În urma impactului, o persoană a fost ranită, respectiv un bărbat, conducator auto în vârsta de 34 de ani. Una dintre mașinile implicate s-a răsturnat pe șosea. Politistii efectuează cercetarea la fata locului,urmând sa se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citeste in continuare »