A FOST APROBATĂ NOUA ORGANIGRAMĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA! CINCI DIRECTORI GENERALI ZBOARĂ!

Prima pagină » Administratie » A FOST APROBATĂ NOUA ORGANIGRAMĂ A CONSILIULUI JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA! CINCI DIRECTORI GENERALI ZBOARĂ!

„Un punct important al ședinței Consiliului Județean a fost modificare organigramei CJD. Am spus-o de nenumărate ori, doresc să fie un aparat funcțional, de aceea am propus consilierilor județeni o structură suplă, o structură funcțională, o structură care să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care le vom avea în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița începând cu anul 2021.

În primul rând, vechea organigramă avea 9 directori generali, am propus plenului Consiliului Județean noua organigramă și aceasta a fost votată. Noua organigramă a Consiliului Județean Dâmbovița va avea 4 directori generali și arhitectul șef. Nu am avut ca modele alte propuneri din țară, acolo unde au tăiat cu pixul un număr de funcționari publici, principalul obiectiv al nostru a fost acela de a avea o structură funcțională.

Referitor la funcțiile publice, astăzi în Consiliul Județean sunt 174 de funcții publice, am propus 161, bineînțeles ținând cont de fiecare om din Consiliul Județean și de fișa postului pe care o are fiecare coleg din aparatul propriu.

În primul rând, Direcția de Urbanism, cu arhitectul șef, a rămas neschimbată. La fel și Direcția economică. Am desființat Direcția de achiziții publice și am făcut Serviciu. În al doilea rând am desființat Direcția de programe europene și o parte din Direcția Generală de infrastructură locală și am înființat Direcția de strategii, programe și investiții. Cred că era normal să avem o singură Direcție, cu două servicii foarte clare. Și Programul Județean de Dezvoltare Locală va fi prins în acest Serviciu. Noutatea la această Direcție de strategii, programe și investiții, am creat un compartiment de accesare fonduri europene care să fie pus la dispoziția nu numai a Consiliului Județean, ci a tuturor primăriilor din județul Dâmbovița. Prin acest compartiment vreau să ajut toate localitățile, toate unitățile administrativ teritoriale, pentru a accesa fondurile europene care vor fi puse la dispoziția României începând cu anul 2021, dar și pentru a accesa toate programele guvernamentale.

Am desființat Direcția Generală de infrastructură locală, care avea în subordine foarte multe Servicii și directori generali, directori adjuncți și alți directori care efectiv cred că pot fi folositori în alte structuri și am înființat Direcția tehnică, cu un Serviciu de drumuri județene și poduri, un Serviciu de utilități publice, unde am luat de la Direcția de urbanism partea de protecția mediului și gestiunea deșeurilor și am trecut-o în această Direcție tehnică, care acum are în subordine Serviciul de utilități publice, protecția mediului și gestiunea deșeurilor, și nu în ultimul rând, Biroul de autoritate județeană de transport.

La Direcția de urbanism, amenajarea teritoriului și cadastru am creat un compartiment privind dezvoltarea montană, discutăm de mai mult de 30 de ani de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera dar până astăzi nimeni nu a răspuns tuturor problemelor din stațiunea turistică, de interes național în acest moment. Cred că era necesar acest compartiment în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în care îmi doresc să vină arhitecți și să se ocupe numai de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera. În acest compartiment nu se vor ocupa cu altceva decât cu dezvoltarea stațiunii.

Nu în ultimul rând, am unit Direcția de administrare a patrimoniului cu Direcția juridică și am creat Direcția juridică, contencios și administrarea patrimoniului.

Acestea sunt cele mai importante modificări în structura organigramei Consiliului Județean Dâmbovița. Repet, din 9 directori au mai rămas 4 directori și arhitectul șef și aceste Direcții sunt efectiv modernizate și puse la punct ținând cont și de Codul administrativ, și de legislația în vigoare și de nevoile pe care le avem la nivelul județului Dâmbovița.

Când organigrama va fi validată de ANPP mai multe posturi de șef de servicii vor fi scoase la concurs.

Organigrama Consiliului Județean era veche din 2010” a anunțat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

GĂEȘTI: TREI BLOCURI ANL VOR FI DATE ÎN FOLOSINȚĂ ANUL ACESTA

ȘCOLILE DIN CRÂNGURILE VOR FI DOTATE CU ECHIPAMENTE IT DE ULTIMĂ GENERAȚIE ȘI MOBILIER NOU!

PRIMĂRIA MORTENI ORGANIZEAZĂ UN SPECTACOL EXTRAODINAR , DE ZIUA FEMEII!

PRIMARUL VLĂDUȚ NICULAE ORGANIZEAZĂ BALUL MĂRȚIȘORULUI LA ANINOASA, PENTRU DOAMNELE ȘI DOMNIȘOARELE DIN COMUNĂ

PRIMARUL DIN PRODULEȘTI INVITĂ TOATE DOAMNELE ȘI DOMNIȘOARELE DIN COMUNĂ LA BALUL MĂRȚIȘORULUI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.