ZECI DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI DÂMBOVIȚENI ÎN URMA ACȚIUNII “TRUCK&BUS” ORGANIZATE IERI, PE DRUMURILE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Prima pagină » Actualitate » ZECI DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI DÂMBOVIȚENI ÎN URMA ACȚIUNII “TRUCK&BUS” ORGANIZATE IERI, PE DRUMURILE DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

La data de 14 februarie a.c., în intervalul orar 08⁰⁰-16⁰⁰, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, pe raza județului, în cadrul acțiunii Truck&Bus.

Astfel, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă sau de persoane, dintre care 5 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 10 pentru neportul centurii de siguranță.

Alte 5 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 69/2012 și 5 pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 15/2002.

Totodată, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, au reținut 2 permise de conducere, unul pentru consumul de alcool și unul pentru încălcarea regimului legal de viteză, și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • Pe drum național 71, în localitatea Ilfoveni, un bărbat, de 47 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o autoutilitară, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acestuia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, fiind aplicată si o sancțiune contravențională, în valoare de 1.305 lei.

  • Pe drumul județean 711, în localitatea Băleni, un bărbat, de 31 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce transporta 1.49 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Polițiștii au reținut plăcuțele cu număr de înmatriculare și au dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

  • Pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, un bărbat, de 45 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce transporta 1.23 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Față de acesta a fost dispusă măsura reținerii plăcuțelor cu număr de înmatriculare și suspendarea utilizării autoutilitarei pentru 6 luni.

  • Pe drumul județean 711, în localitatea Comișani, un tânăr de 22 de ani, a fost depistat transportând 2.00 m³ de material lemnos, fără a deține licență de transport.

Și în acestă situație, polițiștii au reținut plăcuțele cu număr de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare a autoutilitarei pentru 6 luni.

  • Pe drumul național 72, în localitatea Răzvad, polițiștii au surprins un bărbat, de 45 de ani, în timp ce ar fi condus un autovehicul fără a deține permis de conducere.

În momentul controlului, bărbatul ar fi prezentat polițiștilor un permis de conducere fals.

În cauza, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, falsul material în înscrisuri oficiale și uzul de fals.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA CRÂNGURILE, ANUNȚ DESCHIDERE PROCEDURĂ DE TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ

GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE VE TICARET ANONIM SIRKETI  ANKARA SUCURSALA CONSTANȚA, ANUNȚ SOLICITARE OBȚINERE AVIZ DE MEDIU

PRIMĂRIA ȘELARU, ANUNȚ CONCESIONARE TEREN

ACCIDENT MORTAL PE DN7! UN ȘOFER DIN LUNGULEȚU A DECEDAT! ALȚI DOI BĂRBAȚI AU FOST RĂNIȚI!

COMPANIA DE APĂ, REACȚIE DESPRE PROBLEMA APEI DE LA ANINOASA

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.