VESTE EXTRAORDINARĂ PENTRU LOCUITORII COMUNEI MOROENI, INCLUSIV CEI DIN GLOD! AU DEMARAT  LUCRĂRILE DE INTRODUCERE A REȚELELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN TOATĂ COMUNA!

Prima pagină » Administratie » VESTE EXTRAORDINARĂ PENTRU LOCUITORII COMUNEI MOROENI, INCLUSIV CEI DIN GLOD! AU DEMARAT  LUCRĂRILE DE INTRODUCERE A REȚELELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN TOATĂ COMUNA!

Veste extraodrinară pentru locuitorii comunei Moroeni, inclusiv cei din satul Glod! Mihai Laurențiu Moraru a anunțat că, astăzi, au demarat lucrările la cel mai improtant proiect pentru comunitate, “ALIMENTARE CU APĂ   ÎN COMUNA MOROENI PRIN PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA ”. Aceste lucrări ample sunt executate de două fime mari, care și-au adus deja utilajele la Moroeni, și-au organizat șantierele și au demarat lucrările.

“Astăzi, am deosebita plăcere de a vă  prezenta câteva aspecte despre un proiect de mult timp așteptat de către mine și întreaga comunitate din Moroeni.

Este vorba despre  proiectul “ALIMENTARE CU APĂ   ÎN COMUNA MOROENI PRIN PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA” , proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, astfel :

  • VALOARE TOTALĂ INVESTIȚIE/ SURSA DE FINANȚARE : 12.189.376  EURO   din care  2% –  BUGET LOCAL   229.160. EURO

Odată cu  emiterea Ordinului de Începere, cele 2 firme câștigătoare , respectiv firma  SC  MRS CONSTRUCT SRL  și  SC  MOTRIS COMPANY SRL au început prin amplasarea pe teritoriul comunei Moroeni  a Organizărilor de șantier în vederea demarării lucrărilor de execuție mai sus enumerate .

 Așadar, în cel mai scurt timp, SC  MRS CONSTRUCT SRL  va demara , conform proiectului, construirea a două bazine  de dimensiuni mari (350 mc/ bazin) pentru  stocarea apei   precum și forarea în vederea identificării a noi surse de apă pentru suplimentarea resurselor existente , lucrări care vor duce la eliminarea tuturor problemelor de debit și presiune a apei potabile din toate gospodăriile comunei Moroeni .

De asemenea, SC  MOTRIS COMPANY SRL, va inlocui toate rețelele de apă potabile existente pe raza comunei cu conducte de calitate înaltă , având diametru mai mare astfel încât, respectandu- se normativele în vigoare PSI, să permită montare de hidranți( pentru situații de urgență ) pe toata lungimea lor.

Aceste lucrari vor influența în sens pozitiv modul de viață al cetățenilor comunei și vor diminua problema alimentării cu apă potabilă în întreaga localitate, inclusiv în satul Glod,  unde, concomitent cu înlocuirea de conducte și montarea de hidranți   vor fi montate și câteva grupuri de pompare în vederea asigurării debitului și presiunii apei potabile în zonă.

     În paralel cu modernizarea și extinderea rețelelor de apă din comună, se va implementa în cadrul aceluiași proiect și un sistem de canalizare cu branșamente, esențial pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, protejarea sănătății publice, conservarea mediului și stimularea dezvoltării economice. Sistemul de canalizare cu branșamente asigură conectarea directă a fiecărei gospodării la rețeaua principală de canalizare iar colectarea apei uzate va fi direcționată catre stația de epurare a apei amplasată in orașul Fieni. Acest lucru înseamnă că fiecare locuință va avea acces la un sistem modern de gestionare a apelor uzate, eliminând necesitatea soluțiilor individuale, adesea ineficiente și costisitoare.

 Aceste lucrari au început deja, iar strada Bisericii din Moroeni a dat  startul! În următoarele luni, veți observa lucrări în desfășurare în diverse zone ale comunei. Vă asigurăm că vom face tot posibilul pentru a minimiza disconfortul cauzat de aceste lucrări și vă cerem înțelegere și cooperare, asiguraându- vă că, la finalizare, străzile  vor fi aduse la starea inițială , așa cum este prevăzut în proiect. “ a anunțat Mihai Laurențiu Moraru, primarul comunei Moroeni

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA CRÂNGURILE, ANUNȚ DESCHIDERE PROCEDURĂ DE TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ

VLĂDUȚ NICULAE, PRIMARUL ANINOASEI, CERE AUTORITĂȚILOR SĂ REZOLVE DE URGENȚĂ PROBLEMA FURNIZĂRII APEI ÎN COMUNĂ! VIDEO!

ȘCOALA DIN BUTIMANU VA INTRA ÎNTR-UN AMPLU PROCES DE REABILITARE ȘI MODERNIZARE!

DRUMURILE AGRICOLE DIN MORTENI VOR FI ASFALTATE CU BANI EUROPENI! PRIMARUL IONEL LALU OLTEANU A FĂCUT ANUNȚUL!

COMUNA ȘELARU A GĂSIT CALEA SPRE DEZVOLTARE, ÎN MANDATUL PRIMARULUI MATEI GHEORGHIȚĂ! PROIECTE DE MILIOANE DE EURO!- VIDEO!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.