TEATRUL “TONY BULANDRA”, PROGRAMUL SPECTACOLELOR PENTRU LUNA MAI

Prima pagină » Actualitate » TEATRUL “TONY BULANDRA”, PROGRAMUL SPECTACOLELOR PENTRU LUNA MAI

Ziua de duminică07 mai, vine cu o Premieră de neratat în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra – Târgoviște– Spectacolul Sfârșit de Partidă de Samuel Beckett, în regia magistrală semnată de Mihai Măniuțiu, scenografia Adrian Damian!

Din distribuție fac parte actorii: 

Răzvan VASILESCU 

Marius BODOCHI

Maria NICOLA

Corneliu JIPA

Sfârșit de partidă a fost reprezentată pentru prima dată în 1957, fiind scrisă în franceză și apoi tradusă în engleză de Beckett însuși. Piesa prezintă patru personaje cu dizabilități fizice, cele două principale fiind Clov, care este singurul care se poate deplasa în voie, sau aproape, și Hamm, care este stăpânul său. Cu toții locuiesc într-o casă despre care personajele ne spun că se află într-o lume dezolată, devastată, post-apocaliptică. Piesa satirizează convențiile teatrale clasice: nu se întâmplă nimic pe parcursul piesei, sfârșitul este anunțat încă de la primele cuvinte și este prezent chiar în titlu, iar personajele se adresează uneori publicului pentru a declara că se plictisesc de moarte. Piesa a fost comparată cu teatrul absurdului, dar Beckett a negat întotdeauna că ar aparține vreunei mișcări literare.

Toate spectacolele sunt de neratat! Cu stiluri diferite, cu universuri imagistice proprii, cu texte clasice sau contemporane și stiluri de joc adaptate perioadelor pe care le reprezintă, ele înfățișează lumi diferite, însă vorbesc  despre subiecte etern valabile și de mare interes pentru noi toți: iubire, identitate, fidelitate, loialitate.

Fiecare spectacol este o lume vie care se deschide în fața ta – a spectatorului –  și care, pe lângă plăcerea de a fi martor la acțiunea ce se desfășoară pe viu, îți oferă și o lecție de viață (și de suflet). Un spectacol deosebit lasă urme în sufletul spectatorului, iar noi asta ne-am propus cu fiecare spectacol pe care l-am făcut.

De asemenea, vă anunțăm că recrutăm VOLUNTARI entuziaști și serioși, dornici să participe activ în cadrul Festivalului Artelor Spectacolului -BABEL. Din rândul voluntarilor pot face parte tineri aflați între 16 și 22 de ani. Cunoașterea unei limbi de circulație internațională reprezintă un atu!

Perioada desfășurării activității de voluntariat: 01 – 12 IUNIE

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

LEONARDO BADEA, VICEPREȘEDINTELE BNR,A PRIMIT TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONARE AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

SPECTACOL EXTRAORDINAR DE ZILELE COMUNEI LUCIENI!

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

CATD: A fost semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița S.A.”

PANICĂ LA GĂEȘTI, SEARA TRECUTĂ! UN URS A FOST VĂZUT ÎNTR-UN CARTIER DIN ORAȘ

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.