SCANDAL LA ŞCOALA DIN CRÂNGURILE! CADRE DIDACTICE: “TRĂIM SUB TEROAREA DIRECTORULUI!”

Este scandal la şcoala din comuna dâmboviţeană Crângurile! Mai mulţi profesori acuză conducerea instituţiei că a adoptat un comportament agresiv la adresa lor. Mai exact , profesoarele îl acuză pe actualul director, Nenişanu Robert, că le ameninţă cu comisii de disciplină, ţipă la dânsele şi adoptă un comportament aparte faţă de ele. Totul, susţin profesoarele, pentru că nu sunt de acord cu deciziile directorului.

“Totul a pornit de la o comisie de diciplină. Noi am fost martori la tot ce s-a întâmplat şi am spus adevărul. Mai târziu am avut probleme. Eu am spus clar că nu pot să declar ceea ce nu există. Domnul director mă face acum minicinoasă şi sincer vă spun chiar mă simt ameninţată la locul de muncă. Mai sunt şi alţi colegi de-ai mei care au fost ameninţaţi cu comisii de disciplină. Unii au fost la medici, pentru că li s-a făcut rău, după ce au fost ameninţaţi că vor fi daţi afară.”ne-a declarat fosta directoare a şcolii din localitate.

O altă profesoară reclamă comportamentul abuziv al directorului.

“Din cauza faptului că eu am făcut parte din consiliul de administraţie şi că am avut nişte contre cu domnul director, în sensul că nu am fost de acord cu anumite decizii pe care le lua acolo, am căzut rău în ochii lui, să zicem aşa, şi m-a băgat în comisia de disciplină şi acum vrea neapărat să mă sancţioneze. Dânsul se comportă foarte urât cu noi. De exemplu, cu noi cei care, să zicem aşa nu suntem cu el, ţipă. De exemplu a băgat o profesoară în consiliul de administraţie, apoi nu i-a mai convenit şi o presează şa-şi dea demisia. Zilnic se duce la dânsa să-şi dea demisia. Cine nu e de acord cu el, îi dă teroare. A făcut comisia de disciplină, a luat martorilor declaraţii şi cei care nu au declarat cum trebuia, i-a făcut mincinoşi, îi ameninţă că îi bagă în tribunal, că-i duce la poliţie. Niciodată în consiliul de administraţie el nu ne spunea dinainte ce urma să votăm, nu ne prezenta documentele. Ne citea în conisliu trei cuvinte şi nu ne prezenta să vedem şi noi ce votăm. M-am certat cu el să-mi dea procesele verbale, în condiţiile în care făceam parte din consiliul de administraţie, şi n-a vrut sub niciun chip. I-am făcut şi cerere scrisă şi mi-a răspuns că nu sunt acte publice. I-am spus că nu se poate aşa ceva. Eu mă trezesc mâine-poimâine că semnez şi nu ştiu ce semnez. Nu înţeleg ce are de ascuns! ”ne-a declarat profesoara Veronica Vitan.

În replica, directorul şcolii susţine că acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

“Nu am am ameninţat pe absolut nimeni. Este o singură problemă cu un cadru didactic în comisia de disciplină a şcolii, o simplă formalitate. Referitor la procesele verbale de la şedinţele consiliilor de admnistraţie, nu sunt publice pentru că acestea conţin şi date cu caracter personal, iar eu le citesc în consiliu. Toate aceste copii sunt date către liderii de sindicat. ” a declarat directorul Nenişanu Robert.

Despre această stare conflictuală a aflat şi primarul din comuna Crângurile care acum  cere intervenţia de urgenţă a autorităţilor competente.

“Este inadmisibil ce se întâmplă la şcoala din Crângurile. Într-adevăr acest director a instaurat teroarea. Are foarte multe plângeri şi nimeni nu i-a nicio măsură. Cer autorităţilor competente să intervină imediat pentru a stopa ceea ce se întâmplă acum la şcoala din Crângurile” a spus primarul Costin Barbu.

Scandalul de la şcoala din Crângurile a ajuns şi la urechile inspectorului şcolar general, care dă asigurări că nu va lăsa lucrurile aşa şi că orice acţiune întreprinsă de conducerea şcolii trebuie să respecte legea.

“Am aflat şi eu despre această situaţie. Chiar am discutat cu doamna profesor şi am asigurat-o că în cazul în care comisia va decide vreo sancţiune, are posibilitatea unei contestaţii, iar , aici la Inspectoratul Şcolar, o asigur că vor fi respectate cu stricteţe toate prevederile legale” a declarat Ion Sorin inspector general şcolar în cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Dâmboviţa.

Nenişanu Robert, actualul director al Şcolii Crângurile a fost implicat de-alungul timpului în mai multe scandaluri care au fost relatate în presa locală.

Share on facebook
Distribuie
Share on whatsapp
Trimite
Share on email
Trimite
S-ar putea sa te intereseze:

NUME „GRELE” PE LISTA PSD DÂMBOVIȚA PENTRU PARLAMENTARE

Partidul Social Democrat Dâmbovița a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare programate pentru data de 6 decembrie a.c. La Senat, deschide lista, Titus Corlățean, urmat fiind de Claudia Gilia, Ionuț Săvoiu, Ion Cucui și Cătălin Olteanu. Pentru Camera Deputaților vor candida Ionuț Vulpescu, Carmen Holban, Radu Popa, Marian Țachianu Ionuț Bănică, Emanuel Spătaru, Liviu Vasilescu, Mihail Istrate. „Partidul Social Democrat Dâmbovița a depus astăzi semnăturile de susținere, peste 58000,

Citeste in continuare »

TRAGEDIE LA VULCANA BĂI! O FEMEIE A MURIT ARSĂ DE VIE ÎN LOCUINŢA CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI

La data de 21 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orasului Pucioasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că la un imobil, de pe raza localității Vulcana Băi a izbucnit un incendiu. Echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a constatat că o persoană, respectiv o femeie, în varsta de 70 de ani, este decedată. În acest moment poliţiştii continuă cercetarile, urmând a fi stabilite

Citeste in continuare »

PMP, PRIMUL PARTID CARE A DEPUS DOSARELE PENTRU PARLAMENTARE! IULIAN VLADU ȘI ALEXANDRU OPREA SUNT CAP DE LISTĂ PENTRU CAMERA DEPUTAȚILOR ȘI SENAT!

Cea mai surprinzătoare echipă politică dâmbovițeana și-a depus astăzi listele pentru Camera Deputaților și Senat. Iulian Vladu și Alexandru Oprea, însoțiți de un grup de susținători, au mers astăzi la Biroul Electoral Județean, unde și-au depus candidaturile. Cei doi dâmbovițeni au declarat ca din echipa PMP fac parte doar oameni ai locului, cu care și-au propus să miște Dâmbovița spre dezvoltare. „Mergem în Parlament cu gândul și dorința de a

Citeste in continuare »

CRUCEA ROȘIE A TRIMIS AJUTOARE ÎN LOCALITATEA CARANTINATĂ DOBRA

Zeci de pachete cu alimente au ajuns la familiile cu nevoi din localitatea Dobra, localitate aflată în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Alimentele au fost oferite de către Crucea Roșie, filiala Dâmbovița, și au fost distribuite de către angajații primăriei, însoțiți de Daniel Nica, primarul ales al comunei Dobra, alături de alți voluntari. Au primit ajutoare familiile cu nevoi speciale și mai multe persoane vârstnice singure.

Citeste in continuare »