RUMOARE LA LUNGULEȚU! DIICOT A INTRAT PE FIRUL UNEI AFACERI CU UTILAJE FURATE DIN STRĂINĂTATE ȘI VÂNDUTE LA JUMĂTATE DE PREȚ CU ACTE FALSE

Prima pagină » Eveniment » RUMOARE LA LUNGULEȚU! DIICOT A INTRAT PE FIRUL UNEI AFACERI CU UTILAJE FURATE DIN STRĂINĂTATE ȘI VÂNDUTE LA JUMĂTATE DE PREȚ CU ACTE FALSE

E rumoare în Lungulețu, după ce DIICOT a anunțat că a destructurat o rețea care se ocupa cu vânzarea de utilaje furate de peste hotare. Procurorii au făcut  perchezițiI în 18 județe! Desigur, de pe harta infracționalității nu putea lipsi Dâmbovița! Procurorii au descins în acest dosar și în Lungulețu, la un bărbat care, se pare că, a deținut până nu de mult o poziție importantă în comună. Se pare că nu au găsit ce căutau, însă ar fi dat peste un alt utilaj la care s-ar fi dispus verificări. Vestea că DIICOT a intrat pe firul acestei “AFACERI” i-a făcut, se pare, pe mulți să tremure. Surse bine informate ne-au mărturist că în Lungulețu ar fi ajuns destul de multe astfel de “chilipiruri”, iar procurorii sunt cu ochii pe ele. Se pare că DIICOT Vrancea a intrat doar pe unul din firele încurcate ale acestor “afaceri”dubioase, în urma cărora mulți s-au îmbogățit peste noapte. Însă lucrurile nu vor fi lăsate așa, iar cercetările vor continua!  

Mai jos vă prezentăm comunicatul DIICOT în integralitate!

La data de 27.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au efectuat un număr de 119 percheziții domiciliare, pe raza județului Vrancea și a altor 18 județe, într-o cauză vizând destructurarea a patru grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, luare de mită, dare de mită şi punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2019, pe raza comunelor Suraia, Goleşti și Năneşti, din județul Vrancea, s-au constituit mai multe grupări infracţionale ce aveau ca obiect procurarea în mod fraudulos (prin furt) de utilaje agricole sau de construcţii din Italia, Marea Britanie, Belgia sau Austria, pe care le transportau în ţară cu ajutorul unor platforme rutiere.
În principiu, în localitățile de domiciliu, dar și pe raza altor unităţi administritive, membrii grupărilor le depozitau la colaboratori sau chiar în spaţii deţinute de firme înregistrate legal, pe perioada cât utilajele erau „cosmetizate” în sensul mascării zonelor din care au fost sustrase/rupte/distruse dispozitivele GPS de localizare sau pentru a le face să corespundă vizual cu utilaje cu privire la care au obţinut documentele reale.
De asemenea, până la vânzarea directă sau prin platformele online, membrii grupării apelau la alţi colaboratori care, fie întocmeau în fals documentele aferente tipului de utilaj ce urmează a fi vândut, fie interveneau asupra soft-ului utilajului pentru a face bypass la unele comenzi condiţionate de existenţa dispozitivului GPS, fie interveneau pentru reducerea numărului de kilometri înregistraţi de computerul de bord, ori pentru modificarea datei de producţie.
Când toate aceste proceduri erau finalizate, utilajele erau fie livrate unor clienţi preexistenţi, fie erau postate pe platformele online de vânzare.
Preţurile cu care aceste utilaje erau vândute variau în marja de 30%-50% din preţul real, ajungând chiar şi în aceste condiţii la preţuri de câteva zeci de mii de euro.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 57 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

TÂRGOVIȘTEA ARE UN NOU CAMPION CU CARE SE MÂNDREȘTE! MIHNEA ȘTEFAN, CAMPION EUROPEAN LA AUTOMOBILISM VITEZĂ PE CIRCUIT

FESTIVALUL TOAMNEI, UN EVENIMENT DEOSEBIT PREGĂTIT DE MICUȚII DE LA GRĂDINIȚA “INOCENȚA” DIN GĂEȘTI – VIDEO!

ÎNCEPE A 56-A EDIȚIE A FESTIVALULUI NAȚIONAL “CRIZANTEMA DE AUR”

MOL-INVEST LIVREAZĂ ÎNCĂ 300 DE APARTAMENTE NOI ȘI MAI MULTE SPAȚII COMERCALE ȘI A ÎNCEPUT DEJA LUCRĂRILE LA NOI PROIECTE!

ACCIDENT GRAV LA VULCANA PANDELE! UN TÂNĂR A FOST RESUSCITAT!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.