REGRETATUL VIOREL ANGELESCU, FOST PROPRIETAR AL GRUPULUI VIOTRANS, PRINCIPALUL SPONSOR PENTRU RENOVAREA SECȚIEI DE ONCOLOGIE MEDICALĂ 2 DE LA INSTITUTUL ONCOLOGIC

La Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București a fost inaugurată marți Secția de Oncologie Medicală 2, renovată de Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru. Aceștia au susținut lucrări în valoare de peste 200.000 euro, care au fost realizate în timp record: 60 de zile. Unul din sponsorii principali ai acestui proiect a fost regretatul Viorel Angelescu, fostul proprietar al celebrei firme de transport internațional VIOTRANS.

Viorel era cunoscut pentru faptele sale caritabile. Era unul dintre puținii oameni de afaceri dâmbovițeni care săreau imediat când auzeau că cineva are nevoie de ajutor. Viorel a  avut o relație specială cu Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, cel care s-a ocupat și de acest proiect de renovare a Secției Oncologie Medicală 2. La inuagurarea lucrărilor a fost invitată și soția omului de afaceri dâmbovițean, Adriana Angelescu.
Arhimandritul Ciprian Grădinaru, ghidul spiritual al Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat că reabilitarea secției „este o lucrare duhovnicească de vindecare a Sf. Nectarie”.

„Până a venit pandemia, o dată pe lună, cu voluntarii veneam și cercetam fiecare bolnav, de la etajul șapte și până la parter, până la copii. Fiecare pat în parte îl luam și vorbeam cu fiecare pacient. Și fiecare avea de spus câte ceva, pentru că în spatele fiecărui om este o poveste și un destin. Era o zi pe care o dedicam bolnavilor de cancer. Văzând nevoile cu care se confruntă institutul și pacienții, ne-am mobilizat. Pe lângă tratamentul oncologic, contează foarte mult, ca suport moral pentru pacient, și condițiile în care stă. Este o datorie a noastră morală ca și creștini, ca și Biserică, de a fi acolo unde este suferință, de a fi acolo unde este boală și unde este nevoie”, a spus Părintele Ciprian Grădinaru.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze: