RAZIE ÎN DÂMBOVIȚA LA PRIMELE ORE ALE DIMINEȚII! S-AU DAT SUTE DE AMENZI

Prima pagină » Actualitate » RAZIE ÎN DÂMBOVIȚA LA PRIMELE ORE ALE DIMINEȚII! S-AU DAT SUTE DE AMENZI

În câteva ore de acțiune, polițiștii rutieri au aplicat peste 580 de sancțiuni contravenționale, au retras 27 de certificate de înmatriculare, au reținut 38 de permise de conducere și au constatat 11 infracțiuni

Astăzi, 29 martie, în intervalul orar 04:00 – 11:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Orașului Fieni, Poliția Orașului Pucioasa și de la Secțiile de Poliție Rurală Dragomirești și Voinești, au organizat o acțiune care a vizat pe de-o parte prevenirea producerii unor accidente de circulație produse pe fondul principalelor cauze generatoare, iar pe de altă parte verificarea legalității transportului de persoane și a stării tehnice a autovehiculelor.

În cadrul acțiunii, au fost angrenați 51 de polițiști care au constatat 11 infracțiuni și au aplicat 586 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 169.940 de lei.

Din totalul faptelor de natură penală, 9 vizează conducere unui vehicul fără permis de conducere, conform art. 335 din codul Penal.

De asemenea, din totalul sancțiunilor contravenționale, 335 au fost nerespectarea regimului legal de viteză, 60 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 10 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil și 60 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de pietoni sau bicicliști.

Ca măsură complementară, polițiștii au retras 27 de certificate de înmatriculare și reținut 38 de permise de conducere, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea regimului legale de viteză, 4 pentru consumul de alcool, 6 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și 2 pentru neacordare prioritate vehicule sau pietoni.

Totodată, în cazul a 7 autovehicule s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare.

Exemple:

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, a fost depistat în timp ce ar fi condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. În urma controlului efectuat, acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Polonia, existând bănuiala ca documentul să fie fals.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și falsul material în înscrisuri oficiale, fiind efectuate cercetări în vederea dispunerii măsurilor legale.

De asemenea, un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a fost surprins de polițiști în timp ce ar fi condus o autoutilitară în care erau transportate 16 persoane, deși autovehiculul avea o capacitate de 3 locuri.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.740 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de utilizare pentru 6 luni.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

UN SHOW DE NERATAT VINERI, 23 FEBRUARIE, DE LA ORA 17.00: Miss și Mister Găești 2024!

GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE VE TICARET ANONIM SIRKETI ANKARA, ANUNȚ SOLICITARE OBȚINERE AVIZ DE MEDIU ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE

VAGONUL UNUI TREN PERSONAL A LUAT FOC ÎN GARA TITU! PASAGERII AU FOST EVACUAȚI!

PUCHENI! NEA ȘERBAN PETRE, VETERAN DE RĂZBOI, SĂRBĂTORIT DE AUTORITĂȚILE LOCALE, LA ÎMPLINIREA A 101 ANI DE VIAȚĂ!

POPULARE CU CRAP PE BALTA BUTIMANU! S-A DESCHIS SEZONUL DE PESCUIT! IATĂ REGULAMENTUL PENTRU ANUL 2024!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.