PSD DÂMBOVIȚA: “ZECI DE GENERAȚII VOR PLĂTI AVENTURA ȘI INCOMPETENȚA GUVERNELOR PNL!”

Prima pagină » Politica » PSD DÂMBOVIȚA: “ZECI DE GENERAȚII VOR PLĂTI AVENTURA ȘI INCOMPETENȚA GUVERNELOR PNL!”

“Într-un an și trei luni, guvernările lui Iohannis au îngropat România sub împrumuturi gigantice, într-un ritm nebunesc de 1000 de euro/secundă, fără să facă nicio investiție, fără să crească salarii, pensii ori alocații, fără să sprijine economia națională.

Cât timp PSD a fost la guvernare, PNL-iștii, USR-iștii, Iohanniștii și armata lor de propagandă se isterizau că PSD îndatorează țara pentru a crește electoral salariile, pensiile și alocațiile. A fost o minciună, ca multe altele.

În guvernarea PSD, DATORIA PUBLICĂ A SCĂZUT! Iată evoluția:

31 decembrie 2016, PSD preia guvernarea! Datoria publică reprezintă 37,6% din PIB.

31 octombrie 2019, PSD predă guvernarea! Datoria publică SCĂZUSE la 34,8% din PIB.

31 ianuarie 2021, datoria publică ajunge la 47,8 din PIB!

În 15 luni de guvernare de dreapta, datoria publică raportată la PIB a crescut cu 13 puncte procentuale!

Este o creștere halucinantă, care nu se regăsește în nimic! Nici în venituri mai mari ale populației – ba, dimpotrivă, acum se îngheață ori se taie – nici în investiții mai consistente, nici în sprijin economic pentru companiile afectate de criza COVID. Acest salt dramatic al datoriei publice nu face decât să reflecte profunda incompetență a guvernelor Orban și Cîțu și incapacitatea lor de a gestiona țara și de asigura veniturile necesare bugetului.

De altfel, FMI consemnează că, la finalul lunii decembrie a anului trecut, sprijinul direct acordat de guvernul PNL – cheltuieli, scutiri și amânări de taxe și impozite -abia dacă reprezintă 2,3% din PIB.

FMI plasează România pe un rușinos loc 124 din 191 de țări cercetate. Atât de mici au fost resursele alocate pentru susținerea celor afectați de pandemie, încât se poate spune că Orban și Cîțu au scos România din Europa și a dus-o în Africa.

Se confirmă astfel avertismentele PSD privind incapacitatea și incompetența guvernării liberale care, în pofida deficitului bugetar uriaș – 9,8% din PIB – și a împrumuturilor halucinante de zeci de miliarde de euro, a lăsat de izbeliște firmele lovite de pandemieși a băgat mâna în buzunarul a milioane de români prin amputarea drepturilor cuvenite la salarii, pensii, alocații.

Nu în ultimul rând, se reconfirmă că MINCIUNA este POLITICĂ de STAT pentru Cîțu, care a umflat din pix sprijinul anti-COVID la 4,45% din PIB, la finalul anului trecut, în flagrantă contradicție cu datele FMI, respectiv 2,3% din PIB.

Toate acestea se reflectă în viața de zi cu zi a românilor. Oamenii plătesc din ce în ce mai mult pentru mâncare, pentru întreținere, pentru școala copiilor, pentru îmbrăcăminte, în timp ce guvernul le reduce veniturile. Iar cursul leu-euro atinge record după record, conducând la rate mai mari la credite, la creșterea facturilor și la scumpirea bunurilor din import.

Este efectul direct al politicilor guvernamentale greșite, al renunțării la programele de sprijin, al deciziilor contradictorii și al minciunilor transmise public de guvernanți, care au determinat creșterea neîncrederii în economie.

Măsurile luate în ultimul an și jumătate de guvernele Orban și Cîțu au dus la creșterea explozivă a prețurilor la produsele alimentare, medicamente și a facturilor la utilități, la tăieri și înghețări de venituri, la scăderea puterii de cumpărare și la sărăcirea populației, la creșterea șomajului, mai ales în rândul tinerilor șipersoanelor cu calificare redusă, la amanetarea viitorului prin guvernarea exclusiv pe datorie.

Dacă tinerii cu venituri mici visau la Programul Prima Casă, Guvernarea Austerității a transformat această mână de ajutor în Programul „Adio Casă!”. Familiile tinere primesc încă o lovitură de la Coaliția Austerității, care a modificat programul Prima Casă inițiat de PSD de-o manieră ce îlfaceinaccesibil celor cărora le era destinat și aveau cea mai mare nevoie de el. Cei mai mulți dintre tineri nu se pot califica în program. Exact cei cu venituri mici, cărora le era destinat programul, își iau adio la Prima Casă.

Acum, în varianta PNL, pentru un credit de 48.000 de euro, pe 30 de ani, e nevoie ca solicitantul să aibă un salariu de minimum 3.300 de lei, ceea ce reprezintă salariul mediu pe economie. Ar plăti lunar o rată de 1.500 de lei, adică 45% din salariu. Astfel, Prima Casă – programul susținut de PSD, care la finalul anului 2019 asigurase peste 260.000 de credite tinerelor familii – rebotezat de PNL „Noua Casă”, a ajuns să dea facilități tot celor avuți.

Încă odată, se probează că tinerii sunt abandonați de această guvernare, care, după ce a refuzat dublarea alocațiilor, așa cum prevedea legea, recent a suspendat și o altă măsură importantă pentru familiile la început de drum, respectiv sprijinul de 1500 de lei pentru educația timpurie în creșe și grădinițe.” comunicat de presă al PSD Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

BOMBĂ LA MORENI! ȘASE CONSILIERI PNL, PRO ROMÂNIA ȘI PER AU TRECUT LA PSD!

CORNELIU ȘTEFAN, DECLARAȚIE CARE DĂ FIORI PNL DÂMBOVIȚA: “CEL PUȚIN UN ORAȘ ȘI CINCI COMUNE CONDUSE ÎN PREZENT DE PNL VOR AVEA PRIMARI DIN PARTEA PSD, DUPĂ ALEGERI! ”

PSD DÂMBOVIȚA: “Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare provoacă frisoane doar celor care nu au făcut nimic din 2020 până acum sau celor care, ocazional, apar în politică”

PROIECTE FĂRĂ PRECEDENT IMPLEMENTATE ÎN COMUNA COBIA, CONDUSĂ DE PRIMARUL MARIN MANDA

PSD DÂMBOVIȚA: “Municipiul Moreni a fost, întotdeauna, în centrul atenției  echipei PSD Dâmbovița”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.