PROTEST LA SEDIUL SOCERAM DIN DOICEȘTI! SUTE DE ANGAJAȚI AU PROTESTAT ÎMPORTIVA SOCIETĂȚII DE DISTIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMÂNIA ȘI SUSȚIN CĂ SOCIETATEA IMPIEDICĂ PLANURILE DE DEZVOLTARE ALE FILMELOR LA CARE OAMENII SUNT ANGAJAȚI  

Prima pagină » Actualitate » PROTEST LA SEDIUL SOCERAM DIN DOICEȘTI! SUTE DE ANGAJAȚI AU PROTESTAT ÎMPORTIVA SOCIETĂȚII DE DISTIBUȚIE ENERGIE ELECTRICĂ ROMÂNIA ȘI SUSȚIN CĂ SOCIETATEA IMPIEDICĂ PLANURILE DE DEZVOLTARE ALE FILMELOR LA CARE OAMENII SUNT ANGAJAȚI  

Sute de angajați au SOCERAM ȘI MHC Water Power SA au protestat astăzi în curtea societății Soceram din Doicești. Oamenii sunt revoltați și susțin că Societatea Distribuție Energie Electrică România (DEER) ar împiedica planurile de dezvoltare ale societăților la care oamenii sunt angajați. Mai exact, este vorba despre o invetsiție de aproximativ 10 milioane de euro, consând în parcuri fotovoltaice care la acest moment nu produc, pentru că nu sunt puse sub tensiune, deci nu pot livra energie electrică în rețea,

Oamenii susțin că DEER este lispită de orice reacție la toate demersurile făcute de conducerea celor două societăți pentru rezolvarea cât mai rapidă a acestei probleme.

Soceram SA Doicești este una dintre puținele companii industriale cu capital integral românesc și cu o istorie de peste 40 de ani în producerea și comercializarea materialelor de construcții, iar prin acest protest se dorește sesizarea autorităților competente pentru a interveni în remedierea acestei situații fără precedent și pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil și transparent.

“Societățile Soceram S.A. și MHC Water Power S.A. trag un semnal de alarmă cu privire la abuzurile societății Distribuție Energie Electrică România („DEER”) în ceea ce privește punerea sub tensiune a parcurilor fotovoltaice dezvoltate de cele două societăți în comuna Doicești, județul Dâmbovița. Deși au fost depuse cererile și documentele necesare pentru punerea sub tensiune, potrivit legii, pentru perioada de probe a parcurilor fotovoltaice, DEER refuză cu obtinație să ofere un răspuns oficial și să procedeze la punerea sub tensiune a acestor parcuri.

Dezvoltarea celor două parcuri fotovoltaice de către Soceram și MHC Water Power la Doicești a presupus o investiție totală de aproximativ 10 milioane de euro, majoritatea fondurilor fiind obținute din credite bancare. Lipsa de acțiune din partea DEER față de demersurile noastre împiedică livrarea energiei electrice în rețea, destabilizând astfel planurile de dezvoltare ale celor două companii. Prin neconectarea acestor parcuri la rețeaua de distribuție, DEER nu doar că pune în pericol sustenabilitatea investițiilor, dar creează în același timp și prejudicii majore economiei locale din județul Dâmbovița, unde 440 de angajați ai Soceram își câștigă existența.

Situația creată de DEER are consecințe devastatoare asupra activității și funcționării celor două companii, iar întârzierea punerii sub tensiune a parcurilor fotovoltaice poate conduce la scadența anticipată a creditelor contractate de Soceram și MHC Water Power. Acest lucru poate declanșa executarea silită a bunurilor celor două socități. Consecințele lipsei de reacție a Societății Distribuție Energie Electrică România ar conduce astfel la închiderea fabricilor de BCA, cărămidă și mortar deținute de Soceram, lăsând fără loc de muncă 440 de angajați, precum și la oprirea furnizării de energie electrică de către hidrocentralele MHC Water Power, fapt ce poate avea ca efect producerea unui dezechilibru pe piața de energie electrică.

Soceram SA Doicești este una dintre puținele companii industriale cu capital integral românesc și cu o istorie de peste 40 de ani în producerea și comercializarea materialelor de construcții, iar abuzul DEER nu doar că subminează dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, ci amenință și viabilitatea pe termen lung a economiei locale și naționale. Este imperios necesar ca autoritățile competente să intervină pentru a remedia această situație și pentru a asigura un mediu de afaceri echitabil și transparent.” au transmis reprezentanții Soceram și  MHC Water Power S.A.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.