PROCURORII DIICOT DÂMBOVIȚA AU SĂLTAT DOI TRAFICANȚI DE DROGURI SUSPECTAȚI CĂ AU PRIMIT DROGURI DIN SPANIA PRIN CURIER

La data de 03.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 05.06.2021-10.06.2021, a fost introdus în România, prin intermediul unei firme de transport, pe ruta Spania- România, un colet având o greutate de 10 kg, în interiorul căruia au fost disimulate șase pachete ce conțineau cantitatea de 2728,3 grame canabis, droguri de risc ce urmau a fi comercializate în municipiul București către consumatori de astfel de substanțe.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de aproximativ 145,22 grame de canabis și 352,04 grame de alpha-PHP, drog de mare risc.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc și de mare risc.
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, precum și al jandarmilor din cadrul Direcția Generală de Jandarmerie a Municipiului București.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie pe:

Share on facebook
Facebook   
Share on whatsapp
Whatsapp    
Share on email
Email           

Află primul cele mai noi stiri din Dâmboviţa

Dă-ne un like pe FACEBOOKsau

S-ar putea sa te intereseze: