PRIMARUL DIN PIETROȘIȚA DEZMINTE, PAS CU PAS, ACUZAȚIILE FĂCUTE PE UN SITE DE O FOSTĂ CONSILIERĂ LOCALĂ, CARE PARE CĂ SE CREDE ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ

Prima pagină » Actualitate » PRIMARUL DIN PIETROȘIȚA DEZMINTE, PAS CU PAS, ACUZAȚIILE FĂCUTE PE UN SITE DE O FOSTĂ CONSILIERĂ LOCALĂ, CARE PARE CĂ SE CREDE ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ

În urmă cu câteva zile, pe un site apropiat unui partid politic, a demarat o adevărată campanie împotriva primarului comunei Pietroșița, Ion Dicu. “Protagonista” articolului este o fostă consilieră locală a PRO Romănia, proaspăt trecută în rândurile PNL, și, cel mai probabil, viitoare candidată pentru funcția de primar al comunei Pietroșița. Ion Dicu este unul dintre cei mai serioși primari ai PSD, care conduce comuna Pietroșița de ani buni, care a implementat în comună proiecte de miliarde și care depune suflet în activitatea pe care o desfășoară. De aceea, Dicu nu vrea ca lucrurile să rămână așa și a dorit să dezmintă acuzațiile aduse.

Stimați cetățeni,

Mă simt nevoit să clarific și pe această cale situația privind sistemul de alimentare cu apă al satului Dealu Frumos.

Rețeaua veche a satului, realizată în trecut prin munca locuitorilor satului, pentru care am un respect deosebit, inclusiv pentru domnul Văcărescu Ion, care a contribuit enorm și s-a implicat în mod deosebit ca inițiator de proiect, din păcate nu mai poate funcționa în continuare, deoarece nu mai corespunde standardelor tehnice pentru autorizarea acesteia. Lucrarea s-a executat așa cum s-a putut în vremurile de atunci, adică fără a avea la bază o documentație tehnico – economică și un proiect de specialitate, care să includă toate avizele și autorizațiile aferente. Conductele sunt vechi, prezintă coroziuni (rugină) și am pierdut șirul intervențiilor care au fost necesare pentru reparațiile și întreținerea acesteia. Nu putem uita anii în care, pe rețeaua veche, mai ales în sezonul rece, când fenomenul de îngheț-dezgheț afecta foarte mult rețeaua în zonele înalte ale satului, foarte mulți cetățeni din sat, mai ales din zona Vârf, nu aveau apă, deoarece nu era presiune și nu urca apa la ei, rețeaua fiind mai veche de 30 de ani.

Suntem pe final de an 2022 și trebuie să înțelegem că în zilele noastre funcționarea unui sistem de alimentare cu apă, fără autorizarea acesteia în special de către ISU, Apele Române, Direcția de Sănătate Publică, este o abatere gravă de la legislația în vigoare. Trebuie înțeles că un sistem de alimentare cu apă nu poate funcționa decât dacă se înființează un serviciu de specialitate, autorizat conform legii, care să gestioneze întreaga rețea sau dacă se deleagă gestiunea unui operator de apă autorizat, în cazul nostru operator zonal fiind Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița.

Am fost îndrumați de organele de avizare competente să reabilităm sistemul de alimentare cu apă al satului Dealu Frumos, aceasta fiind singura soluție de intrare în legalitate.

Am obținut finanțare de la bugetul de stat, avem proiect de specialitate cu toate avizele și autorizațiile necesare și am contractat prin licitație o firmă de specialitate care să execute lucrările. Din păcate, fondurile bugetare au fost alocate la început cu mari dificultăți și au provocat întârzieri și decalaje în graficul de execuție al lucrării. Alimentarea cu energie electrică a stației de clorinare a presupus un proces îndelungat în care am solicitat de la Electrica o soluție mai puțin costisitoare, pe care să ne-o putem permite financiar, din bugetul local. Execuția de branșamentele până la limita de proprietate a cetățenilor a fost finanțată cu mari eforturi, tot din bugetul local al comunei, pe parcursul mai multor ani financiari. Din toate aceste considerente, punerea în funcțiune a rețelei se face cu dificultate, pentru că toate s-au derulat pe o perioadă îndelungată de timp, iar acum apar probleme tehnice care conduc la diferențe de presiune a apei în sistem.

Ne aflăm în faza de predare a sistemului de alimentare cu apă a satului Dealu Frumos către Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, repet, singurul operator de apă zonal autorizat. La momentul de față, prioritatea noastră este reglarea presiunii apei în sistem, care să permită funcționarea în parametri normali a rețelei noi, astfel încât toți locuitorii satului Dealu Frumos să aibă apă.

Apelăm la înțelegerea dvs. , cu rugămintea de a nu mai vă lăsa influențați de cei care și-au făcut un scop din a stârni revolte în rândul locuitorilor satului, doar pentru a se folosi de această problemă în scopuri de promovare politică. Nu a început campania electorală și chiar nu înțeleg de ce ne folosim de presă pentru a denigra autoritățile locale, cu atât mai mult cu cât facem afirmații în necunoștință de cauză.

Aici fac referire în mod direct la fosta mea contracandidată din partea partidului Pro România, care a fost și consilier local, până când a decis să demisioneze, pentru a putea fi promovată de un alt partid politic (PNL), care probabil îi servește mai mult ambițiile politice. În calitate de fost consilier local, deși în presă susține că de mai multe ori a pus problema apei din satul Dealu Frumos în ședințele de consiliu local, se poate verifica pe site-ul instituției noastre, www.primariapietrositadb.ro, la secțiunea INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC, Procese verbale ședințe, că în perioada noiembrie 2020 – martie 2022, cât a fost consilier local, nu apare absolut nici o mențiune în procesele verbale de ședință la care a participat că ar fi pus în discuție vreo problemă de orice fel (ABSOLUT NIMIC). Precizăm că toate procesele verbale de ședință la care facem referire au fost aprobate inclusiv de fosta doamnă consilier local, ceea ce presupune că nu a avut nimic de obiectat cu privire la corectitudinea lor sau asupra faptului că ar putea fi incomplete consemnările din acestea.

În raportul de activitate anual, doamna susține că ar fi avut inițiative culturale sau educative, dar nu și le-a exprimat deoarece a considerat că acestea oricum nu puteau fi puse în practică din cauza pandemiei. În afară de Comisia pentru învățământ, sănătate și familie, cultură, protecție mediu, activități sportive și de agrement și turism, facem precizarea că în calitate de consilier local a fost desemnată și membru al Comisiei de programe de dezvoltare economico-socială, buget finanțe, administrarea domeniului public și privat al comunei, agricultură, gospodărie comunală, servicii și comerț, dar a participat doar pentru a face act de prezență (cu unele excepții în care nu ajungea deloc la ședințe) și și-a exprimat votul său favorabil la toate proiectele inițiate numai de mine, în calitate de primar. Prin urmare, în calitate de fost consilier local nu și-a exprimat nicio inițiativă în ședințele de consiliu la care a participat, nu a solicitat niciodată dezbaterea la punctul Diverse de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local a vreunei probleme a comunei (cu atât mai mult cu privire la rețeaua de apă din satul Dealu Frumos), deși pliantul său electoral era plin de promisiuni cu ce va face pentru dezvoltarea comunei și pentru bunăstarea cetățenilor. De la consultant pe proiecte de atragere a fondurilor europene nerambursabile, cum se prezenta pe pliant, a ajuns la antreprenor de lumânări parfumate, ocupație pe care și-o însușește în prezent, ca urmare a înființării unui PFA în acest sens.

Odată cu trecerea la un alt partid politic, a redevenit activă, dar evident doar în scopul de provoca răutate și de a stârni cetățenii satului Dealu Frumos împotriva administrației locale și doar din disperarea de a se promova sub orice formă prin presa locală și pe rețelele de socializare, alături de cei câțiva adepți ai aceluiași partid politic, dintre care unii foști membri Pro România, care între timp au devenit membri PNL, urmând exemplul fostei doamne consilier local.

 Vă rog, încă o dată, să aveți în vedere că scopul acestora este strict de a denigra, pentru că se pare că nu se pot promova cu realizări proprii, valoarea contribuției lor la dezvoltarea comunei și la binele comunității fiind demonstrată până la momentul de față ca fiind total nesemnificativă și din disperare de cauză atacă, doar pentru a avea ce trece în noul pliant electoral de peste 2 ani, de data aceasta ca membri ai unui alt partid politic, deși în campania electorală precedentă era complet dedicată partidului Pro România, pe care vă îndemna cu atâta vehemență să-l votați.

Îmi cer scuze că lucrurile nu au decurs mai rapid, dar administrația locală prin primar și viceprimar a făcut și face tot ce ține de competențele sale și tot ce este omenește posibil, conform legii, ca în satul Dealu Frumos să funcționeze un sistem de alimentare cu apă de care să beneficieze toți locuitorii satului.

Cu încredere și răbdare, toate acestea se vor soluționa cât mai curând posibil, cu implicarea mai activă a operatorului zonal autorizat Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița, de care depindem în totalitate.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Cu deosebit respect și considerație,

Primar Dicu Ion

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

MINERAL S.R.L, informare solicitare obținere aviz de gospodărire a apelor

PAROHIA ROMÂNEȘTI, ANUNȚ DEPUNERE SOLICITARE OBȚINERE ACORD DE MEDIU

„Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă din Târgoviște

COMPANIA DE APĂ, APEL PENTRU STOPAREA RISIPEI APEI

PROGRAMUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT! 3080 DE ELEVI DÂMBOVIȚENI INTRĂ ÎN EXAMEN!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.