PRIMĂRIA DĂRMĂNEȘTI, UNA DINTRE ADMINISTRAȚIILE CELE MAI PERFORMANTE DIN JUDEȚ! PROIECTE DE PESTE 12 MILIOANE DE EURO, ÎNTRE ANII 2020-2024! VIDEO!

Prima pagină » Actualitate » PRIMĂRIA DĂRMĂNEȘTI, UNA DINTRE ADMINISTRAȚIILE CELE MAI PERFORMANTE DIN JUDEȚ! PROIECTE DE PESTE 12 MILIOANE DE EURO, ÎNTRE ANII 2020-2024! VIDEO!

Primăria Dărmănești, condusă de primarul Valentin Mihalache este , de departe, una dintre cele mai performante administrații locale din județul Dâmbovița! Primarul Valentin Mihalache a reușit să dezvolte comuna accesând fonduri pe toate axele de finanțare. În perioada 2020-2024, în Dărmănești s-au implementat proiecte de peste 12 milioane de euro, bani europeni, guvernamentali sau din bugetul local.

Cele mai importante investiții sunt în infrastructură, utilități și educație. Comuna Dărmănești are în prezent funcțională rețea de apă și gaze, iar cea de canalizare va fi funcțională în proporție de 100% în câteva luni. Chiar în aceste momente se lucrează intens la acest proiect în satul Dărmănești. Cât privește infrastructura rutieră, a fost asfaltată șoseaua ce leagă DN72 de satul Mărginenii de Sus, investiție realizată din fonduri de la Ministerul Dezvoltării și din bugetul local. Acum urmează implementarea a două proiecte mari  prin care se vor asfalta 25 de străzi din comună. Este vorba despre două proiecte aprobate pentru asfaltarea a 9022 de metri, investiție care se ridică la suma de 13.829.716 lei. Sunt cuprinse următoarele străzi:  Învățătorului , Sifonăriei,  Popeștilor, Teilor, Ungureanu Ștefan,  Florilor, Zorilor, Dumitru Popescu, Școlii, Decebal, Bisericii, Panseluței, George Coșbuc, Înfundată, Drumul Zoii, Ciprian Porumbescu, Nae Popescu, Carol I,DC25 A( strada Vlădeni), Andrei Bărdac, Nichita Stănescu, Spîneștilor, Marin Sorescu, Îngustă, Margaretei. Tot în acestă perioadă se lucrează la amenajarea pistelor pentru bicilete pe o lungime de 6400 m în comuna Dărmănești, proiect realizat prin fonduri europene, program PNRR. Valoarea investiției 320.000 euro.

Comuna Dărmănești s-a remarcat și prin investițiile în infrastructura educațională. Grădinița din Dărmănești a intrat într-un amplu proiect de reabilitare, extindere, dotare și modernizare. Școala din Dărmănești a fost dotată cu mobilier nou și echipamente IT performante. Toți elevii și copiii de la grădinițele din Dărmănești beneficiază de un program de stimulare alimentară.  De asemenea, instituțiile de învățământ din Dărmănești sunt producătoare de energie, având propriile sisteme de panouri fotovoltaice în regim de prosumator.  Pentru că tot vorbim de educație, la Dărmănești a fost construită o sală de sport ultramodernă. Noua sală de sport are  102 locuri, teren multifuncțional, vestiare cu grupuri sanitare și dușuri, tribună, cabine pentru antrenori și staf tehnic. Valoarea investiției a fost de de 5.400.000 lei fără TVA, prin Compania Națională de Investiții. Edilul Valentin Mihalache a demarat deja construirea unei alte baze sportive, lângă sala de sport. Aceasta va cuprinde teren sintetic multifuncțional, tribune, vestiare și va fi în aer liber. Școala veche din Mărginenii de Sus va fi trasformată în creșă. Deja s-au făcut lucrările de igienizare și s-au achiziționat mobilier și tot ce este necesar pentru funcționarea acestei creșe.

Acum se lucrează și la decolmatarea albiei pârâului Pâscov, pentru a preveni inundațiile care creau probleme în zonă. O altă invesiție foarte importnată este în Căminul Cultural, la care se lucrează în aceste momente. Clădirea a fost reabilitată din temelii, extinsă și modernizată. Edilul Valentin Mihalache a declarat că în acest cămin cultural se vor organiza activități culturale importante. Vorbind de cultură și de culte, trebuie amintit că edilul Valentin Mihalache a sprijinit mai mereu Biserica, chiar în urmă cu puțin timp s-a alocat o sumă importantă de bani pentru extinderea cimitirului din Mărginenii de Sus.

Ce alte investiții s-au mai făcut în comună, dar și care sunt planurile pentru dezvoltare, vă spune Valentin Mihalache, într-un interviu acordat pentru exclusivdb, pe care-l puteți viziona mai jos.

CMF : 21240015

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.