POIANA BRAȘOV, CEA MAI APRECIATĂ STAȚIUNE MONTANĂ DE PE VALEA PRAVOVEI

Prima pagină » Actualitate » POIANA BRAȘOV, CEA MAI APRECIATĂ STAȚIUNE MONTANĂ DE PE VALEA PRAVOVEI

Poiana Brașov este cea mai cunoscută și mai apreciată stațiune montană de pe Valea Prahovei și una dintre destinațiile preferate ale iubitorilor sporturilor de iarnă, însă este destul de căutată și pe timpul celorlalte anotimpuri.

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.020 m, la baza Masivului Postăvarul. Poiana Brașov a fost atestată documentar încă din anul 1427, ca fiind o zonă destinată oieritului. Cu trecerea timpului, zona montană cu priveliști minunatem deosebit de ofertantă pentru practicarea schiului, a fost descoperită de schiori care în 1895 au urcat pentru prima oară masivul Postăvaru.

Stațiunea Poiana Brașov a cunoscut o dezvoltare rapidă, au apărut locații noi și moderne, crescând gradul de confort și satisfacție a turiștilor, ce aleg această locație în toate anotimpurile. Au fost construite hoteluri și pensiuni, cabane turistice, o biserică, patinoar, grădină zoologică, piscină, terenuri de sport, săli de gimnastică, pârtii dotate cu instalații de zăpadă artificială și nocturnă, teleschi, telescaun, teleferic.

Stațiunea Poiana Brașov, denumită și Poiana Soarelui, este situată la altitudinea de 1030 de metri, la 13 kilometri de municipiul Brașov și este înconjurată de 4 masive muntoase: Postăvaru (1799 de metri), Piatra Craiului (2238 de metri), Bucegi (2505 metri) și Piatra Mare (1848 de metri). Stațiunea Poiana Brașov este locul de plecare în minunate drumeții montane și este ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă. Șederea aici este benefică sănătății datorită climatului montan blând, cu o temperatură medie anuală de 5°C (20°C vara și -5°C iarna) și pentru factorii naturali de cură: aerul curat și ozonat, fără praf și alergeni; atmosfera puternic ionizată; presiunea atmosferică scăzută. O vacanță în Poiana Brașov poate fi benefică pentru tratarea unor afecțiuni, precum: nevroze astenice; surmenaj psihic și intelectual; anemii secundare; boli endocrine; boli ale aparatului respirator.

Începând cu traseele montane înconjurate de peisaje de vis și natură sălbatică – o opțiune ideală pentru amatorii de drumeții, atât pentru cei începători, cât și pentru cei experimentați, alături de posibilitatea unor experiențe inedite precum zborul cu parapanta, sesiuni de echitație, plimbări cu ATV-ul, experiențe culinare gustoase și cazare în locuri cu priveliște inedită, toate aceste detalii și facilități alcătuiesc obiectul unei experiențe de neuitat în Poiana Brașov.

Exceptând frumusețea stațiunii, toate activitățile adiacente și traseele montane disponibile, este bine de știut că în imediata apropiere a Poienii Brașov, turiștii pot vizita obiective turistice importante precum Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Peștera Valea Cetății, Satul Prejmer, Biserica Neagră din centrul vechi al Brașovului, dar și locuri destinate familiilor cu copii, precum Parc Aventura Brașov sau Dino Park Râșnov.

Totodată, Brașovul este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din România, iar centrul orașului, cu Strada Sforii – considerată a fi cea mai îngustă stradă din Europa, Piața Sfatului, bastioanele Fierarilor și Graft,  Turnul Negru și Turnul Alb, fac din vizitarea acestui oraș o altă experiență de neuitat și mereu încântătoare.

Poiana Brașov este un loc turistic foarte apreciat pentru alte tipuri de sporturi și pentru serviciile de ȋnchiriere a echipamentelor. Poți sӑ alegi sӑ mergi cu bicicleta sau poți sӑ te bucuri de alte facilitӑți ale zonei. Vei descoperi cӑ o vacanțӑ ȋn aceastӑ zonӑ, poate include și vizita la diverse tipuri de obiective turistice. Astfel, o sӑ te poți bucura de o vacanțӑ complexӑ, care are mai multe categorii de distracție. Iatӑ principalele 3 locuri din apropierea zonei Poiana Brașov, pe care le poți vizita:

Castelul Bran

Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute castele din țara noastrӑ. El este faimos la nivel internațional pentru cӑ este considerat a fi castelul lui Dracula. Este o construcție care dateazӑ din anul 1388, anul ȋn care este finalizat proiectul. Este poziționat ȋntre Mӑgura și Dealul Cetӑții și dacӑ admiri priveliștea oferitӑ din turn, o sӑ poți vedea Moeciu și Țara Bȃrsei. Este un spațiu magic, frumos, care atrage mii de turiști din toate colțurile lumii, ȋn fiecare an. Pentru a afla mai multe detalii despre acest castel, poți accesa link-ul urmӑtor: http://www.castelulbran.ro/. La castel o sӑ te poți bucura și de diverse tipuri de atracții, precum o camerӑ a groazei sau diverse moduri prin care se pune ȋn valoare legenda existentӑ. Atȃt adulții, cȃt și copiii se pot bucura de aceastӑ expetiențӑ unicӑ. 

Șinca Veche

Poți alege sӑ mergi la Șinca Veche, care se aflӑ la o distanțӑ de 45 de kilometri de Brașov. Aici o sӑ descoperi niște peșteri cu puteri miraculoase. Se spune cӑ aici este Templul ȋmplinirii Dorințelor tale. O sӑ poți sӑ simți o adevӑratӑ stare de bine atunci cȃnd pӑtrunzi ȋn interior, unde o sӑ te bucuri de bisericile asunse de ochii privitorilor. Acest loc este foarte cӑutat pentru faptul cӑ este neobișnuit din punctul de vedere al construcției și pentru cӑ existӑ foarte multe legende care ȋl ȋnconjoarӑ. Este un spațiu sacru, pe care ȋl poți explora dacӑ decizi sӑ faci o excursie ȋn apropiere de Poiana Brașov.

Cetatea Rȃșnov

Dacӑ alegi sӑ mergi la Cetatea Rȃșnov, o sӑ te bucuri de ansablul fortificat din Transilvania. Este o zonӑ foarte frumoasӑ și care are multe de oferit din punct de vedere al istoriei. Este pӑstratӑ din secolul al XIV-lea și a fost folosit pentru supraveghere militarӑ. Este un punct de atracție turisticӑ și ȋn prezent este declarat ca fiind monument istoric.

Vino la Poiana Brașov și exploreazӑ toate ȋmprejurimile pentru a avea o vacanțӑ perfectӑ, alӑturi de persoanele dragi ție.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Evaluarea activităților desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în primele opt luni ale anului 2023

HAPPY KIDS, UN NOU CONCEPT DE AFTER SCHOOL ÎN TÂRGOVIȘTE

PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚI DE DROGURI DIN DÂMBOVIȚA

RADULESCU CONSTANTIN VALENTIN, RADULESCU MARIA ȘI MATEI ELENA, ANUNȚ LUARE DECIZIE ETAPĂ DE ÎNCADRARE DE CĂTRE APM

APARTAMENT DE VÂNZARE ÎN TÂRGOVIȘTE, ÎN ZONA TRIBUNALULUI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.