LIDERII PES ACTIVISTS ROMÂNIA AU SUSȚINUT ADERAREA ROMÂNIEI LA SPAȚIUL SCHENGEN ÎN FAȚA CONSILIULUI UE! CONSTANTIN CONSTANTIN, PREȘEDINTE PES DÂMBOVIȚA: ”EUROPA ESTE PENTRU EUROPENI, IAR NOI SUNTEM EUROPA!”

Prima pagină » Actualitate » LIDERII PES ACTIVISTS ROMÂNIA AU SUSȚINUT ADERAREA ROMÂNIEI LA SPAȚIUL SCHENGEN ÎN FAȚA CONSILIULUI UE! CONSTANTIN CONSTANTIN, PREȘEDINTE PES DÂMBOVIȚA: ”EUROPA ESTE PENTRU EUROPENI, IAR NOI SUNTEM EUROPA!”

Liderii PES Activists România s-au reunit la Bruxelles, unde au susținut intrarea României în spațiul Schengen, atât în fața Comisiei Europene, cât și în fața Consiliului UE. Din delegația din țară a făcut parte și Constantin Constantin, președintele PES Activists Dâmbovița.

“Astăzi, alături de zeci de colegi veniți din toată țara şi din diaspora, am susținut în fața
Consiliului UE dreptul nostru de intra în Schengen.
Dâmbovițenii au tot dreptul de a fi parte a progresului economic european, dar și la un parcurs sustenabil în marea familie a UE.
Nu în ultimul rând, accederea României în Schengen ar reprezenta încă un pas uriaș pentru românii plecați în diaspora: mai aproape de case, de familie.
Spațiul Schengen nu ne unește doar economiile, ci unește europenii, deoarece performanța și puterea Uniunii Europene se regăsesc în unitate.
România în Schengen ne oferă dreptul la Justiție Financiară, la o Economie Europeană prin fluidizarea infrastructurilor către statele membre.
România este un garant a ceea ce înseamnă ideea de unitate europeană și coeziune economică, iar românii merită să fie acceptați în această structură datorită dovezilor pe care le-au oferit de-a lungul celor 15 ani de când România este stat membru UE.
Cel mai elocvent este mesajul transmis astăzi de coordonatorul PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu:
“Partidul Social Democrat şi militanții PES activists România au susținut mereu dreptul țării noastre de a adera la spațiul Schengen, iar familia noastră social-democrată europeană a sprijinit fără echivoc România.

Prin această acțiune am dorit să arătăm, încă o dată, importanța acestui vot atât pentru România, cât şi pentru Uniunea Europeană, dar şi mizele unui răspuns negativ. Guvernanții de dreapta din Austria trebuie să înțeleagă impactul şi costurile acestor frâne politice puse proiectului european, întrucât un vot negativ subminează încrederea în solidaritatea și unitatea europeană.

În acest context, împreună cu colegii mei din PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, am afişat în fața Consiliului UE şi a Comisiei Europene mesaje pro-europene privind aderarea la spațiul Schengen, în toate limbile Uniunii Europene, pentru a arăta susținerea românilor pentru acest obiectiv.

Acțiunea este cu atât mai relevantă cu cât astăzi aniversăm 22 de ani de la semnarea și proclamarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene prin care au fost clarificate drepturile personale, civice, politice, economice și sociale ale europenilor, iar noi considerăm accederea la spațiul Schengen un drept al românilor”. a anunțat Constantin Constantin, președintele PES Activists Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CATD: SE ÎNTRERUPE FURNIZAREA APEI LA VULCANA PANDELE, ÎN DOUĂ SATE, PENTRU REMEDIEREA UNEI AVARII

PRIMĂRIA BĂLENI, ANUNȚ ASUPRA FINALIZĂRII ȘI DEPUNERII RAPORTULUI DE MEDIU PENTRU ACTUALIZARE PUG ȘI REGULAMENT LOCAL DE URBANISM

TÂRGOVIȘTE, UN NOU PROIECT UN FONDURI NERAMBURSABILE INTRĂ ÎN FAZA FINALĂ

BABEL FAST, PROGRAMUL ZILEI DE MIERCURI, 7 IUNIE

PROIECTE NOI PENTRU DEZVOLTAREA COMUNEI BUCȘANI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.