JANDARMERIA ROMÂNĂ: Exerciţiul internațional CARPATHIANS BLUE SHIELD 2024 – FOTO/VIDEO

Prima pagină » Actualitate » JANDARMERIA ROMÂNĂ: Exerciţiul internațional CARPATHIANS BLUE SHIELD 2024 – FOTO/VIDEO

Jandarmeria Română, prin Centrul de Pregătire și Perfecționare a Cadrelor Jandarmi Ochiuri, a fost gazda Exercițiului Internațional „CARPATHIANS BLUE SHIELD 2024” în perioada 19-24 mai 2014.
La exercițiu au participat peste 300 de militari din 12 țări, Romania, Italia, Moldova, Ucraina, Lituania, Franța, Spania, Portugalia, Danemarca, Austria, Estonia, un observator SUA și evaluatori ai organizațiilor internaționale: EUROGENDFOR, EEAS-CPCC, EUPM Moldova, EULEX KOSOVO.
România a participat cu structuri din cadrul MAI(IGJR, IGPR, IGSU si IGAv), Serviciul de Protecție și Pază, MApN(Grupul 1 E.O.D. de la Centrul de Instruire Sprijin de Luptă “Panait Donici” și o grupa de Poliție Militară din cadrul Batalionului de Poliție Militară București) și Filiala Crucii Roșii Dâmbovița.

Tema exercițiului de anul acesta a fost „Activitatea misiunii de poliție a Uniunii Europene pentru implementarea unui dublu mandat în vederea stabilizării unei situații conflictuale într-o provincie caracterizată de insecuritate”.

Scenariul exercițiului a fost creat având în vedere managementul unor situații de criză în domeniul ordinii publice, produse pe fondul conflictelor interetnice dintr-o provincie autonomă caracterizată de insecuritate, ceea ce presupune executarea misiunilor de menținere a păcii în urma unui conflict armat, prin instruirea, sprijinirea forțelor de ordine locale și/sau prin substituirea acestora, dacă situația impune.

Obiectivul exercițiului a fost antrenarea participanților care pot fi dislocați în misiuni internaționale, sub egida Uniunii Europene, în vederea stabilizării unei situații conflictuale într-o provincie caracterizată de insecuritate și urmărește asigurarea unei înțelegeri comune asupra particularităților care pot influența situația operativă și planificarea măsurilor de răspuns, exersarea mecanismelor operaționale necesare şi coordonarea efortului interinstituțional pentru asigurarea unui răspuns oportun şi eficient, dezvoltarea orizontului de înțelegere a tehnicilor și metodelor de lucru prin schimbul de experiență şi expertiză cu reprezentanții din statele invitate.

Și anul acesta, redactorul șef  al cotidianului online Chindia Media,  Cristin-Adrian Petre, a făcut parte din mecanismul exercițiului  internațional.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.