ÎN TÂRGOVIȘTE VOR FI AMPLASATE 100 DE PUBELE NOI, DIGITALIZATE, PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Prima pagină » Actualitate » ÎN TÂRGOVIȘTE VOR FI AMPLASATE 100 DE PUBELE NOI, DIGITALIZATE, PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că a depus un proiect prin PNRR, pentru a achiziționa și amplasa în municipiu aproximativ 100 de platforme digitale pentru colectarea selectivă a deșeurilor, inclusiv a celor biodegradabile.

Astfel, vechile pubele de colectare vor fi înlocuite cu unel moderne, digitalizate și care se vor accesa doar cu ajutorul unor carduri speciale. Fiecare târgoviștean va primi gratuit câte un card corsepunzător platformei din zona în care locuiește.

„Un pas important în vederea eficentizării colectării selective a deșeurilor în municipiul Târgoviște! La finalul săptămânii trecute, a fost depus proiectul cu titlul: ”Construirea de insule ecologice digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe raza municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, COMPONENTA C3 – ”MANAGEMENTUL DEȘEURILOR”, INVESTIȚIA I1, ”Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune”,  SUBINVESTIȚIA I1.B. – ”CONSTRUIREA DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE”.  Insula ecologică este un ansamblu de containere digitalizate destinate colectării separate a deșeurilor, iar accesul este asigurat pe bază de cartelă electronică.Valoarea investiției este de 5.854.205 lei, iar în baza acesteia vor fi înființate 100 de insule ecologice digitalizate, fiecare insulă va avea în componență 5 containere pentru următoarele fracții: rezidual, plastic și metal, hârtie, sticlă și biodegradabil.Platformele vor fi protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, modul GSM pentru transmisie date, bază de date privind beneficiarii serviciului. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate precum și persoanele care introduc deșeurile în containere.” a anunțat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

Evaluarea activităților desfășurate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în primele opt luni ale anului 2023

HAPPY KIDS, UN NOU CONCEPT DE AFTER SCHOOL ÎN TÂRGOVIȘTE

PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚI DE DROGURI DIN DÂMBOVIȚA

RADULESCU CONSTANTIN VALENTIN, RADULESCU MARIA ȘI MATEI ELENA, ANUNȚ LUARE DECIZIE ETAPĂ DE ÎNCADRARE DE CĂTRE APM

APARTAMENT DE VÂNZARE ÎN TÂRGOVIȘTE, ÎN ZONA TRIBUNALULUI!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.