DOBRA: PESTE 80 DE FEMEI ȘI-AU FĂCUT ANALIZE MEDICALE ÎN CADRUL PROIECTULUI  ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”

Prima pagină » Actualitate » DOBRA: PESTE 80 DE FEMEI ȘI-AU FĂCUT ANALIZE MEDICALE ÎN CADRUL PROIECTULUI  ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”

Proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” a continuat în comuna dâmbovițeană Dobra, unde 81 de femei s-au prezentat pentru efectuarea de analize medicale. Proiectul este un amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în județul Dâmbovița.

Până în acest moment, la nivelul județului, în lunile mai și iunie ale anului curent, au fost încheiate protocoale cu 16 unități administrativ – teritoriale, după cum urmează: Niculești, Cornești, Băleni, Bucșani, Mătăsaru, Bezdead, Doicești, Dragomirești, Malu cu Flori, Brănești, Ulmi, Văleni, Dobra, Vulcana – Pandele, Văcărești și Lucieni. 

În anul 2023 au fost testate 444 de beneficiare, iar în anul 2022 au fost testate 1400 de persoane, în cadrul acestui proiect.    

”Reamintesc faptul că Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” din luna iunie a anului 2022, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate  – SASTIPEN.

Este o șansă enormă pentru femeile din toate aceste localități de a se asigura că sunt bine. Am susținut acest proiect încă de la început pentru că știu că fiecare control înseamnă o șansă la viață pentru femei. Cu cât boala este descoperită mai din timp, cu atât cresc șansele ca pacienta să se vindece 100%.

Felicitări tuturor partenerilor pentru munca depusă și am convingerea că acest demers chiar va salva vieți și va face sute de familii fericite.” a declarat Claudia Gilia, prefetul județului Dâmbovița

“Ieri, atât în Mărcești, cât și în Dobra, s-a desfășurat campania de testare gratuită pentru prevenirea/depistarea precoce a virusului HPV, prin intermediul proiectului “Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce”. M-am bucurat că peste 80 de doamne au răspuns pozitiv invitației noastre și au înțeles importanța acestei campanii pentru sănătatea lor. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această acțiune, în mod special Prefecturii Dâmbovița și doamnei prefect Claudia Gilia, care a ținut să fie și dânsa prezentă în comunitatea noastră, ieri, pentru a marca această activitate importantă și prin intermediul căreia s-a putut desfășura această acțiune. Vă urez tuturor multă sănătate!” a declarat Daniel Nica, primarul comunei Dobra.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA ANINOASA ÎN PARTENERIAT CU CRUCEA ROȘIE, CURSURI DE PRIM AJUTOR PENTRU LOCALNICI

UN SHOW DE NERATAT VINERI, 23 FEBRUARIE, DE LA ORA 17.00: Miss și Mister Găești 2024!

GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE VE TICARET ANONIM SIRKETI ANKARA, ANUNȚ SOLICITARE OBȚINERE AVIZ DE MEDIU ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE

VAGONUL UNUI TREN PERSONAL A LUAT FOC ÎN GARA TITU! PASAGERII AU FOST EVACUAȚI!

PUCHENI! NEA ȘERBAN PETRE, VETERAN DE RĂZBOI, SĂRBĂTORIT DE AUTORITĂȚILE LOCALE, LA ÎMPLINIREA A 101 ANI DE VIAȚĂ!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.