DEPUTATUL IONUȚ VULPESCU, PREZENTAREA PROIECTELOR AFLATE ÎN DESFĂȘURARE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Prima pagină » Actualitate » DEPUTATUL IONUȚ VULPESCU, PREZENTAREA PROIECTELOR AFLATE ÎN DESFĂȘURARE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

„Vreau să vorbesc puțin despre ce s-a întâmplat în județul nostru în ultimii 3 ani… Președintele Consiliului Județean și al PSD, Corneliu Ștefan, a făcut publice câteva cifre impresionante. Miliarde de lei investite în județul nostru pentru reabilitarea sau construirea unor drumuri, investiții în școli, în spitale, și mă bucur că în această listă se regăsește și câteva zeci de milioane de lei investite în centre culturale și baze sportive.
Prin Programul Național „Anghel Saligny” au primit finanțare 137 de proiecte în valoare de aproximativ 1,38 miliarde de lei. Banii sunt folosiți pentru a moderniza 422 km de drumuri, aproximativ 702 milioane lei, 27 poduri și podețe- 85 milioane lei, construirea a 380 de km de canalizare și a 14 stații de epurare a apei- 475 milioane lei și, nu în ultimul rând, va fi construită infrastructură de alimentare cu apă și stații de tratare a apei în valoare de aproximativ 118 milioane lei.
Alte 1,1 miliarde lei au fost atrase prin PNDL, iar prin Programul Județean de Dezvoltare Locală a fost finanțată modernizarea a 4 centre culturale în valoare de 17 milioane lei, 11 proiecte au vizat amenajarea unor centre civice, respectiv 21 milioane lei, 58 de proiecte au vizat construirea unor baze sportive în valoare de 42 milioane lei.
Aproape 2,7 miliarde de lei sunt folosite pentru a moderniza 124 km de drumuri naționale, cei mai mulți bani fiind alocați Drumului Național 71 Târgoviște- Sinaia, 1,3 miliarde lei, care se află în faza proiectului tehnic.
La toate acestea se mai adaugă aproximativ 1 miliard de euro fonduri europene, bani care se împart între modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de modernizare cu apă din județ.
Și nu am terminat, pentru că în județul nostru se fac investiții și din PNRR… 65 de milioane de lei vor fi investiți pentru dotarea a 53 de laboratoare de informatică, dotarea cu echipament digitale a 927 săli de clasă, renovarea a 838 săli de clasă dotarea a 34 de laboratoare de științe, dotarea a două laboratoare de practică și a 144 de cabinete școlare, de psihopedagogie și a unor săli de sport. De asemenea, 5 grădinițe vor avea laboratoare de informatică. În total sunt vizate 61 de unități de învățământ din județ. Bibliotecile vor fi dotate, pentru a fi hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Aceste lucru va oferi oricui șansa de a ține pasul cu evoluția tehnologică, de a dobândi cunoștințe necesare lumii tot mai digitalizate în care trăim.
Tot la capitolul investițiilor în Educație, prin Programul Operațional Regional, deci fonduri europene, se reabilitează și modernizează Școala Gimnazială Specială din Târgoviște.
Ar mai fi și alte proiecte, pe care nu le mai enumăr, dar aș vrea să închei cu Dâmbovița Arena, pentru că pasiunea mea primă rămâne fotbalul și sportul, un stadion cu o capacitate de 12.400 de locuri, o investiție în valoare de 271 milioane de lei.” a precizat deputatul Ionuț Vulpescu, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul PSD Dâmbovița

https://www.facebook.com/watch/?v=1030029484792567&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&ref=sharing

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

UN ANGAJAT AL PRIMĂRIEI CREVEDIA S-A ELECTROCUTAT ÎN TIMP CE LUCRA LA REȚEAUA DE IULUMINAT PUBLIC

ACȚIUNE DE COLECTARE DEȘEURI PERICULOASE,ÎN TÂRGOVIȘTE

ACCIDENT PE DN72A, LA GHEBOIENI! UN ȘOFER A INTRAT CU MAȘINA ÎNTR-UN GARD

UN PREOT DIN DÂMBOVIȚA CAUTĂ O FAMILIE CĂREIA SĂ-I DONEZE CASA BUNICILOR! “E DOAR UN BINE PE CARE ÎL FAC PENTRU BINELE PE CARE L-AM PRIMIT ȘI EU!”

CAMERA DE COMERȚ A ORGANIZAT CONFERINȚA “INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ÎN BUSINESS: TENDINȚE ȘI PROVOCĂRI”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.