CUNOSCUTUL RESTAURANT „TAVERNA RACILOR”DIN BUCUREȘTI, AL LUI „PESCOBAR”, A FOST ÎNCHIS DE ANPC

Prima pagină » Actualitate » CUNOSCUTUL RESTAURANT “TAVERNA RACILOR”DIN BUCUREȘTI, AL LUI “PESCOBAR”, A FOST ÎNCHIS DE ANPC

Restaurantul lui Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, situat în parcul Herăstrău din București, a fost închis de ANPC, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit mai multe nereguli.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Conform comunicatului oficial, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.

La un control ulterior s-a constat că măsura închiderii temproare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.

Pe 22.06 s-au dat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.

În data de 28.06.2023 a fost emisa decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, potrivit comunicatului ANPC.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor în Herăstrău: – folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA TÂRGOVIȘTE, PROIECT DE 30 DE MILIOANE DE LEI LA COLEGIUL ECONOMIC ION GHICA

COL. (R) PAVEL MARIAN, FOST ȘEF DE COMENDUIRE AL SERVICIULUI DE TRANSMISIUNI SPECIALE DÂMBOVIȚA, S-A RIDICAT LA CERURI

Chițulescu Dorinel-Marcel, anunț depunere solicitare obținere aviz de mediu

ÎNCĂ O INVESTIȚIE MAJORĂ LA LUNGULEȚU! PRIMARUL GEORGE DUȚU A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE!

INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN MOROENI, DOTATE CU MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE MODERNE NOI

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.