CUNOSCUTUL RESTAURANT „TAVERNA RACILOR”DIN BUCUREȘTI, AL LUI „PESCOBAR”, A FOST ÎNCHIS DE ANPC

Restaurantul lui Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, situat în parcul Herăstrău din București, a fost închis de ANPC, după ce inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit mai multe nereguli.
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat, în perioada 01.06.2023-15.09.2023, mai multe acțiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată inițial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.
Conform comunicatului oficial, pe 1 iunie s-au dat amenzi de 25.000 de lei, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor.
La un control ulterior s-a constat că măsura închiderii temproare nu a fost respectată, societatea fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și s-a propus emiterea deciziei de închidere a unităţii.
Pe 22.06 s-au dat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate și propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte.
În data de 28.06.2023 a fost emisa decizia nr. 259 de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru SC Nedsea SRL, potrivit comunicatului ANPC.
Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor în Herăstrău: – folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare
– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare
– prezența insectelor vii (muște) în unitate
– schimbarea stării termice a produselor
– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde
– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)
– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate
– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,
– lipsa autorizației emisă de Primărie.
– produse alimentare cu data limita de consum depasită;
– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).
– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului
