COMUNA DĂRMĂNEȘTI, ÎNTR-O CONTINUĂ DEZVOLTARE

Prima pagină » Actualitate » COMUNA DĂRMĂNEȘTI, ÎNTR-O CONTINUĂ DEZVOLTARE

Comuna dâmbovițeană Dărmănești este una dintre UAT-urile fruntașe în atragerea fondurilor  pentru investiții în infrastructură, extinderea utilităților, educație și cultură.

În aceste momente se lucrează la constuirea sălii de sport școlare, investiție aflată în derulare prin Compania Națională de Investiții, modernizare, extindere și dotare a Căminului Cultural, o investiție tot prin Compania Națională de Investiții și modernizarea Școlii Dărmăneșști. Totodată, ieri, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru investiția “Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru grădinița cu program normal Dărmănești.”  Prin realizarea acestei investiții, preșcolarii comunei Dărmănești vor beneficia de condiții moderne și eficiente ce au la bază educația.

Tot ieri a fost semnată autorizația de construire pentru investiția  “Extindere rețele de canalizare în sat Dărmănești.” În perioada imediat următoare, se va  elibera ordinul de începere al lucrarilor pentru rețeaua de canalizare ce are o lungime 13000 m și va acoperii toată zona de nord dar și restul străzilor din satul Dărmănești, străzi ce nu au fost prinse în primul proiect de canalizare.

În urmă cu câteva zile, primaru Valentin Mihalache a semnat contractul pentru “Dotarea cu mobilier,materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ  preuniversitar la nivelul comunei Dărmănești.” Valoarea contractului de finantare prin PNRR este de 1.110.407,24 lei și oferă șansa de a asigura elevilor din localitate condiții moderne în procesul educațional.

La Dărmănești va fi realizată și creșă cu 50 de locuri, proiect derulat prin PNRR. Proiectul Educație de calitate pentru cei mici în Comuna Dărmănești a fost declarat admis în luna mai pe apelul „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare” (PNRR), lansat de Ministerul Educației. Comuna Dărmănești va beneficia de o finanțare de  189.700 euro pentru a realiza această creșă, care va fi amenajată în școala veche din Mărginenii de Sus.

Primăria Dărmănești se află între cele 495 de localități din țară ce beneficiază de programul Rabla Local. Prin programul privind casarea autovehiculelor uzate, 50 de astfel de mașini din comună pot fi casate cu bani de la bugetul local (600 lei) și bani de la fondul de mediu (2400 lei).

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

UN ANGAJAT AL PRIMĂRIEI CREVEDIA S-A ELECTROCUTAT ÎN TIMP CE LUCRA LA REȚEAUA DE IULUMINAT PUBLIC

ACȚIUNE DE COLECTARE DEȘEURI PERICULOASE,ÎN TÂRGOVIȘTE

ACCIDENT PE DN72A, LA GHEBOIENI! UN ȘOFER A INTRAT CU MAȘINA ÎNTR-UN GARD

UN PREOT DIN DÂMBOVIȚA CAUTĂ O FAMILIE CĂREIA SĂ-I DONEZE CASA BUNICILOR! “E DOAR UN BINE PE CARE ÎL FAC PENTRU BINELE PE CARE L-AM PRIMIT ȘI EU!”

CAMERA DE COMERȚ A ORGANIZAT CONFERINȚA “INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ ÎN BUSINESS: TENDINȚE ȘI PROVOCĂRI”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.