CATD: LUCRĂRI DE 15 MILIOANE DE EURO VOR FI SCOASE LA LICITAȚIE ZILELE ACESTEA PRIN POIM

Prima pagină » Administratie » CATD: LUCRĂRI DE 15 MILIOANE DE EURO VOR FI SCOASE LA LICITAȚIE ZILELE ACESTEA PRIN POIM

Conferință de presă susținută la sediul Companiei de apă Târgoviște Dâmbovița de către Adrian Dumitru, directorul general al CATD, Cristian Daniel Stan, primarul Târgoviștei și Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, pentru a face clarificări despre stadiul programului POIM. Cei trei au anunțat că de zilele următoare vor fi scoase la licitație lucrări de aproximativ 15 milioane de euro.
,,Cert este că marcăm astăzi debutul, la ultima etapă, la ceea ce înseamnă faza de scoatere la licitaţie publică, inclusiv a contractului de execuţie, pentru două secţiuni importante din acest proiect, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Acesta este elementul de bază şi motivul pentru care am vrut să avem acest eveniment de presă în contextul în care s-au spus, într-adevăr, foarte multe lucruri despre acest proiect, nu ştiu dacă întâmplător sau nu… şi în preajma alegerilor locale şi acum a celor parlamentare. Iată că se scoate la licitaţie publică, inclusiv execuţia pe aceste două loturi. De altfel, discutăm de cel mai mare proiect din istoria judeţului Dâmboviţa, este un proiect foarte important pentru judeţul nostru, este un proiect foarte important pentru comunităţile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unităţi administrativ teritoriale în contextul în care după implementarea cu succes a acestui proiect o să avem rezolvată, într-o proporţie importantă, problema apei şi a canalizării în judeţul Dâmboviţa, repet, pe o valoare fără precedent. Compania de Apă are o responsabilitate deosebită în legătură cu implementarea acestui proiect, nu există ca şi variantă pierderea banilor sau alte impedimente de natură să conducă la neimplementarea acestui proiect, pentru că este mult prea important pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa, chiar dacă pe municipiul Târgovişte proiectul vizează numai o anumită zonă, restrânsă, şi mai ales pentru a putea să se facă anumite conectări… Dincolo de aceste discuţii, dincolo de complexitatea proiectului eu spun încă odată că acest proiect va fi dus la bun sfârşit chiar dacă nu este simplu. Având în vedere valoarea, este cel mai complex proiect care a fost vreodată implementat la nivelul judeţului Dâmboviţa atât ca număr de unităţi administrativ teritoriale beneficiare, cât şi ca lucrări care sunt preconizate a fi executate. Eu sper să vină nişte constructori care să facă treabă, finanţare există, bună intenţie există, dar este foarte important ca şi constructorii care vor participa la aceste licitaţii… să fie serioşi. Eu am încredere că acest proiect se va finaliza cu succes indiferet de ceea ce spun unii sau alţii care îşi aduc aminte de Compania de Apă şi de proiectele pe care le are aceasta fix cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare”, a declarat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte.
,,Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar astăzi este un moment istoric pentru judeţul Dâmboviţa. Astăzi conducerea Companiei de Apă Târgovişte lansează caietele de sarcini pentru primele două loturi pentru execuţia acestor lucrări. Este un moment important pe care dâmboviţenii îl aşteaptă, este un moment important pe care atât eu în calitatea mea de preşedinte al CJD, cât şi primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan şi nu în ultimul rând conducerea Companiei de Apă am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme din acest proiect. Aşa cum am promis dâmboviţenilor vom duce la bun sfârşit acest proiect privind infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa. Este cel mai mare proiect al judeţului, de peste 320 milioane de euro, un proiect la care s-a muncit foarte mult în ultimul timp, un proiect pe care mulţi şi l-au asumat… O să vedem în perioada următoare foarte multe diversiuni legate de acest proiect, dar vă spun că atât eu cât şi colegii mei vom duce la bun sfârşit acest proiect, pentru dezvoltarea tuturor reţelelor de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa. Felicit Compania de Apă pentru această perioadă grea privind acest proiect, voi fi alături de toţi angajaţii societăţii pentru a demara şi bineînţeles a finaliza aceste lucrări”, a precizat preşedintele CJD, Corneliu Ştefan.

Adrian Dumitru, direvtorul general al CATD a declarat că: ” În ceea ce privește proiectul de apă și canal, în valoare de 320 de milioane de euro…aș vrea să fac un mic istoric. În data de 31.05.2017 a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Fondurilor Europene, având ca obiect sprijini pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare, apă și canal, județul Dâmbovița. După aproximativ un an de zile în urma licitației, care a avut loc, s-a hotărât câștigătorul licitației. S-a făcut studiul de fezabilitate prin POIM, care s-a derulat tot prin acest consultant. Investițiile se vor realiza în următoarele localități: municipiul Târgoviște, municipiul Moreni, orașele Fieni și Pucioasa, Aninoasa, Băleni, Brănești, Braniștea, Buciumeni, Bucșani, Butimanu, Ciocănești, Cobia, Colțești, Corbii – Mari, Dragodana, Dragomirești, Finta, Glodeni, Gura Foii, Gura Ocniței, Hulubești, Idera, Lucieni, Cândești, Pierșinari, Pietrești, Pietroșița, Potlogi, Prădulești, Răcari, Răzvad, Șotânga, Tătărani, Ulmi, Văcărești, Valea – Lungă, Vulcana – Băi și Vulcana – Pandele. Sunt 52 de UAT-uri care vor aplica acest program și va fi îmbunățită rețeaua de canalizare și apă. Studiul de fezabilitate preliminar a fost înaintat către Autoritatea de Menegment, în data de 15.12.2019. După opt revizuiri, s-a stabilit că în data de 03.09.2020, studiul de fezabilitate a ajuns la un grad de maturitate, undeva la 90-95%. În urma discuțiilor avute cu Ministerul Fondurilor Europene, inclusiv cu consultantul, am stabilit, că începând de mâine, vom scoate la licitație, adică vom urca documentațiile pe SICAP, pentru cele două lucrări…CL 1 și CL 2. Ce reprezintă CL 1? Contract de lucrări tip proiectare și execuție, care va face parte din acest contract în următoarele localități: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana – Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești, Pierșinari și Gospodăria de Apă de la Tătărani. Suma totală a acestei lucrări este de peste 6 milioane de euro. Al doilea contract la care vom începe de mâine să lucrăm la urcarea pe SICAP a documentațiilor este contractul de lucrări tip proiectare și execuție CL 2. Din acesta fac parte următoarele localități: Titu, Răcari, Colțești, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești, Slobozia – Moară și Pitaru. Totalul acestor lucrări sunt de 9 milioane de euro. În total sunt 19 contracte de lucrări în tot județul Dâmbovița și șapte contracte de echipamente. Acestea sunt debitmetre, apometre, vidanje și așa mai departe. Le vom scoate în momentul în care vom analiza, inclusiv cu Autoritatea de Management, inclusiv cu Consultantul, vom analiza aceste contracte și le vom scoate pe rând. Eu sper ca în cel mai mult trei săptămâni să urmeze alte două contracte. Totalul proiectului este în jur de 320 de milioane de euro.”

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

CJD, PROGRAMUL LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ PENTRU PERIOADA 14-20 OCTOMBRIE

FACILITĂȚI FISCALE LA PRODULEȘTI PENTRU LOCALNICII CARE AU DATORII LA BUGETUL LOCAL

FACILITIȚI FISCALE LA BUCȘANI! DATORNICII POT SCĂPA DE MAJORĂRILE DE ÎNTÂRZIERE!

NOI INVESTIȚII ÎN TÂRGOVIȘTE! ÎN CE VA FI TRANSFORMAT UN PUNCT TERMIC DEZAFECTAT!?

MATEI GHEORGHIȚĂ, PRIMARUL COMUNEI ȘELARU, A SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU CEA MAI MARE INVESTIȚIE DIN COMUNĂ! ESET VORBA DESPRE ÎNFIINȚAREA ȘI EXTINDEREA REȚELEI DE CANALIZARE!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.