Camera de Comerț Dâmbovița, parteneriat cu Institutul Escoffier Franța, o școală de importantă de gastronomie

Prima pagină » Actualitate » Camera de Comerț Dâmbovița, parteneriat cu Institutul Escoffier Franța, o școală de importantă de gastronomie

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a încheiat un parteneriat cu Institutul Escoffier din Franța, în fapt o școală de înaltă gastronomie care a deschis, în urmă cu aproape trei ani, o filială și în România, la Săftica.

Astăzi, la Târgoviște a avut loc o primă întâlnire a președintelui Institutului Escoffier – Ștefan Oprea, român plecat de 40 de ani în Franța, cu reprezentanții HoReCa din județul Dâmbovița, la sediul Camerei de Comerț Dâmbovița.

“La inițiativa domnului Președinte Valentin Calcan a fost prezent la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița,  domnul Stéphane Oprea Președintele Institutului Culinar Disciplines Escoffier România, alături de reprezentanți din domeniului Horeca!

Institutul Culinar Disciples Escoffier a fost fondat în 2014 în Hong Kong de  către Robesr Fontana, președinte și Thierry Muller, Director General, fiind un omagiu adus ilustrului bucătar Auguste Escoffier, denumit “regele bucătarilor și bucătarul regilor”.

Dorința de a forma viitorii profesioniști în domeniu, implicarea în formarea fiecărui cursant și pasiunea pentru gastronomie, sunt “motoarele” care ne motivează să oferim o formare profesională la cel mai înalt nivel de calitate, conform standardelor internaționale.” Au transmis reprezentanții Camerei de Comerț Dâmbovița

„Ne dorim să putem să avem specialiști în zona HoReCa, pregătiți profesional cât mai înalt. Îmi doresc extrem de mult să putem să avem și noi restaurante cu steaua Michelin, de ce nu și aici în Târgoviște, poate și mai sus, în munte. Și, pentru această, avem nevoie de profesioniști”, a declarat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

„Sunt trei institute în lume de acest gen și valoare. La Paris, în Hong Kong și în România, dar noi avem și onoarea și responsabilitatea să fim singurul Institutului fim Europa acreditat de Ministerul Educației din Franța. Avem trei module: basic, intermediar și avansat. Vorbim de o gastronomie înaltă și vorbim de cursuri prin care orice om poate să obțină o carieră. Un elev care pleacă de la Institutul Escoffier și face o practică cu stele Michelin, vorbim de un salariu de la 4500 de euro în sus. Am încredere că parteneriatul cu Camera de Comerț nu poate să aducă decât un beneficiu de imagine și un beneficiu turistic orașului Târgoviște și județului Dâmbovița”, a spus Ștefan Oprea,  președintele Institutului Escoffier.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

MINERAL S.R.L, informare solicitare obținere aviz de gospodărire a apelor

PAROHIA ROMÂNEȘTI, ANUNȚ DEPUNERE SOLICITARE OBȚINERE ACORD DE MEDIU

„Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă din Târgoviște

COMPANIA DE APĂ, APEL PENTRU STOPAREA RISIPEI APEI

PROGRAMUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT! 3080 DE ELEVI DÂMBOVIȚENI INTRĂ ÎN EXAMEN!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.