BUCEGI: EXPOZIȚIE DE ISTORIE”CABANA PEȘTERA DIN PADINA CRUCII”, 1-3 IULIE, ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI

Prima pagină » Actualitate » BUCEGI: EXPOZIȚIE DE ISTORIE”CABANA PEȘTERA DIN PADINA CRUCII”, 1-3 IULIE, ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI

Vă invităm să vizitați expoziția „Cabana Peștera din Padina Crucii, leagănul turismului românesc de munte”, expoziție ce se va avea loc in perioada 1-3 iulie in Peștera Ialomiței.

Expoziția de fotografie istorică reunește secvențe importante despre începuturile turismului montan în Munții Bucegi, cu o atenție specială pentru Cabana Peștera din Padina Crucii.

Imaginile istorice au fost realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătatea a secolului XX de către fotografi celebri: Carl Muschalek, Oscar Adler, Carol Lehmann.

Curatorul expoziției este istoricul Nicolae Pepene, autorul conceptului viitorului muzeu dedicat istoriei sportului și turismului montan de la Olimpia (Brașov).

Expoziția este prezentată în premieră publicului larg, astfel că aveți toate motivele să o vizitați în pauzele dintre concerte.

The Jazz Cave Festival vă invită pentru al doilea an consecutiv în Peștera Ialomiței din Bucegi în perioada 1 – 3 iulie 2022.

Ne întoarcem în peșteră pentru a restaura legătura organică dintre om și sunet, om și elemente ale naturii, artiști și public.

Aici, armonia naturii intră în consonanță cu ritmurile eliberatoare de jazz, iar sunetul se propagă prin cristalele peșterii, oferind o acustică celestă.

Nume apreciate în plan internațional, cât și pe scenele din România, vor concerta în principala încăpere a Peșterii, un spațiu sacru al civilizațiilor antice și sursă a legendelor românești.

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

S-A DAT STARTUL PETRECERII DE 1 IUNIE LA GĂEȘTI! VIDEO!

LA MULȚI ANI, BARBER 13! 3 ANI DE BARBER 13!

LEONARDO BADEA, VICEGUVERNATOR BNR,A PRIMIT TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONARE AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

SPECTACOL EXTRAORDINAR DE ZILELE COMUNEI LUCIENI!

Expoziție și concert la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi – Rânduiala ospețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principilor fanarioți”

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.