AGENȚIA FIORI TRAVEL, CELE MAI CLARE DETALII DESPRE REGULILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ ATÂT PENTRU PERSOANE VACCINATE, CÂT ȘI PENTRU CELE NEVACCINATE

Prima pagină » Actualitate » AGENȚIA FIORI TRAVEL, CELE MAI CLARE DETALII DESPRE REGULILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ ATÂT PENTRU PERSOANE VACCINATE, CÂT ȘI PENTRU CELE NEVACCINATE

REGULI NOI DE INTRARE IN TARA – valabile in perioada 10 decembrie 2021 ora 00:00 – 8 ianuarie 2022, ora 24:00.

CONDITII PENTRU VACCINATI!

A.Persoanele vaccinate care se intorc in Romania din UE sau Elveţia, Norvegia, Islanda trebuie sa prezinte certificatul verde care atesta vaccinarea la imbarcare/intrarea in Romania.

B. Persoanele vaccinate care vin din tari terte (non UE – practic, de oriunde din afara Europei), trebuie sa prezinte pe langa certificatul verde care atesta vaccinarea, si rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 48h inaintea imbarcarii spre casa. Aceasta testare este necesara indiferent de lista semafor. Chiar daca tara respectiva este pe lista verde, este necesar acest test COVID (la imbarcare sau la intrarea in Romania, aici este neclar daca te pot imbarca fara el, desi eu cred ca da).

C. Persoanele vaccinate care vin din tari terte si nu fac dovada testarii cu 48h inainte de calatorie, intra in carantina pentru 14 zile. Aici Dumnezeu stie cum a gandit Guvernul – pana la urma este sau nu este obligatoriu testul la imbarcare? Sau te poti imbarca fara el, insa trebuie sa il arati cand ajungi in RO? Ca sa fiti siguri, recomand sa va faceti test Covid la plecarea spre Romania.

CONDITII PENTRU NEVACCINATI!

A. Persoanele NEvaccinate care vin din UE, Elveţia, Norvegia, Islanda trebuie sa prezinte:- Dovada trecerii prin boala in ultimele 180 de zile anterior intrarii in tara sau dovada efectuarii unui test PCR cu maxim 72h inaintea imbarcarii la intoarcerea in Romania, daca tara UE din care vin se afla pe lista VERDE sau GALBENA. – dovada trecerii prin boala in ultimele 180 de zile anterior intrarii in tara la intoarcerea in Romania, daca tara din care vin se afla pe lista ROSIE in UE. Asadar, daca vii dintr-o tara aflata pe lista ROSIE din UE, testarea COVID nu te ajuta sa scapi de carantina daca nu esti vaccinat, ci doar dovada trecerii prin boala.

B. Persoanele NEvaccinate sau care nu au trecut prin boala in ultimele 180 zile si care vin din tari terte (non UE) intra in carantina pentru 14 zile.C. Perioada de carantina pentru cei nevaccinati poate fi scurtata de la 14 zile la 10 zile daca se efectueaza un test PCR cu maxim 72h inainte de imbarcarea spre casa daca vii dintr-o tara de pe lista ROSIE sau 48h daca vii dintr-o tara TERTA din afara UE, iar la intrarea in Romania este prezentat rezultatul negativ al testarii. Pe scurt, daca te intorci din afara UE:

1. Indiferent ca esti sau nu vaccinat, dar nu te testezi – carantina 14 zile.

2. Te testezi si esti vaccinat – NU faci carantina. Te testezi si nu esti vaccinat – carantina 10 zile.

Excepţii de la carantina:

– copiii de pana in 12 ani (nu trebuie nici test).

– copiii cu varsta intre 12 ani si 16 ani, daca prezinta rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu maxim 48 de ore inaintea imbarcarii daca vin din tari TERTE din afara UE sau 72h daca vin din tari UE, indiferent de incadrarea lor pe lista semafor.

– persoanele aflate in tranzit pentru 24h (Bravo, sunteti destepti!)- persoanele aflate in tranzit pentru 72h, inclusiv cei nevaccinati sau netrecuti prin boala in ultimele 180 zile la sosirea dintr-o tara de pe lista ROSIE din UE, daca prezinta rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu cel mult 72h inaintea imbarcarii, iar daca vin din tari TERTE din afara UE, testul trebuie sa fi fost efectuat cu cel mult 48h inaintea imbarcarii (Bravo, sunteti si mai destepti!)

– diplomatii, lucratorii transfrontalieri, sportivii, transportatorii etc.

DE RETINUT:➡️Persoanele vaccinate sau care au fost confirmate pozitiv in ultimele 180 zile SI care prezinta rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu cel mult 48 ore anterior imbarcarii/intrarii pe teritoriul Romaniei, NU FAC CARANTINA, indiferent de unde ar veni.

Agenția poate fi contactată la numărul de telefon 0770 163 638

Sau la sediul de la adresa: Strada General Matei Vlădescu 9, Târgoviște 137395, jud. Dâmbovița

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

SC ECO LIFE STYLE, ANUNȚ DEPUNERE RAPORT PRIVIND IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI

UVT: FACULTATEA DE DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE ÎȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SESIUNE DE AMDITERE

CATD, UN NOU APEL PENTRU UTILIZAREA RESPONSABILĂ A APEI! SE VOR APLICA AMENZI!

UNIVERSITATEA “VALAHIA” TÂRGOVIȘTE ORGANIZEAZĂ CONCURS DE ADMITERE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

ACCIDENT GRAV LA ȘELARU! DOI COPII ȘI DOI ADULȚI AU AJUNS LA SPITAL!

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.