CAMERA DE COMERȚ DÂMBOVIȚA – între trecut și prezent – 32 de ani de la (re)înființare

Prima pagină » Actualitate » CAMERA DE COMERȚ DÂMBOVIȚA – între trecut și prezent – 32 de ani de la (re)înființare

    ” Astăzi, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a avut loc, cu ocazia împlinirii a 32 de ani de activitate de la (re) înființare, Ședința Festivă a Colegiului de Conducere al Camerei, ședință prezidată de către domnul Valentin Calcan, Președintele Camerei de Comerț Dâmbovița.

     S-au spus mesaje frumoase care ne-au amintit de istoria instituției, mesaje de felicitare care ne dau curajul să mergem mai departe.

Instituția camerală este un organism de tradiție, cu valoare și recunoaștere confirmate, în mod natural, în primul rând de antreprenori, începând cu anul 1599, atunci când prima cameră de comerț din lume se înființa la Marsilia, în Franța.

     În România, istoria camerelor de comerț este strâns legată de procesul de modernizare a Principatelor Române – în anul 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul Domnesc nr. 1363 privind înființarea Camerelor de Comerț și Industrie, în marja unui demers care urmărea consolidarea unor instituții care să conecteze Principatele Române la sistemul economic capitalist occidental.

     Este evident că și astăzi și oricând ne dorim să fim și să avem în județul Dâmbovița o Cameră recunoscută în realizarea misiunii instituționale, ? ??????̆ ???? ??????̦?? ???????? ???? ??̆??? ???? ????.

     Suntem totodată convinși că menirea Camerei va fi mereu aceeași – de menținere și cultivare constantă a rolului de partener tradițional al mediilor legislativ și guvernamental, în încercarea edificării și menținerii unei punți trainice de dialog între autorități şi comunitatea de afaceri, având ca unic scop – dezvoltarea economică a județului.

     ? ????? ???? , un grup de iniţiativă format din domnii Mateescu Titus, Iordache Ion, Zahareanu Dorin, Mingheat Adrian şi Predoiu Gheorghe a convocat un număr de 25 de persoane, reprezentanți ai unor întreprinderi de stat, în prima adunare generală de constituire, fiind astfel ales, primul Colegiu de Conducere și primul Birou Executiv.

     În data de ?? ????? ????, prin Hotărârea Nr. 799, publicată în Monitorul Oficial ?? ????????̦?? (??)?̂??????̦???? ??????? ?? ??????̦, ????????? ?̦? ???????????̆ ??̂??????̧?.

Sunt doar primii 32 de ani în care am venit în sprijinul antreprenorilor și al firmelor din județul Dâmbovița și ne-am propus să avem o economie liberă și digitală, o comunitate de afaceri puternică, cu privirea în viitor, astfel încât experiența antreprenorială acumulată să constituie un valoros capital.

     În acești ani de activitate, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a devenit un Club de Afaceri, organizaţie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, nonprofit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din țară şi din străinătate.

     Mulțumim autorităților locale, membrilor Colegiului de Conducere din trecut și prezent, pentru implicare și suport necondiționat acordat instituției noastre în toți acești ani!

     Mulțumim tuturor celor care, la un moment dat, au pus cărămizi la construcția și dezvoltarea acestei instituții.” transmite condocerea Camerei de Comerț Dâmbovița

  

DIN ACEEAŞI CATEGORIE

PRIMĂRIA CRÂNGURILE, ANUNȚ DESCHIDERE PROCEDURĂ DE TRANSPARENȚĂ DECIZIONALĂ

GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE VE TICARET ANONIM SIRKETI  ANKARA SUCURSALA CONSTANȚA, ANUNȚ SOLICITARE OBȚINERE AVIZ DE MEDIU

PRIMĂRIA ȘELARU, ANUNȚ CONCESIONARE TEREN

ACCIDENT MORTAL PE DN7! UN ȘOFER DIN LUNGULEȚU A DECEDAT! ALȚI DOI BĂRBAȚI AU FOST RĂNIȚI!

COMPANIA DE APĂ, REACȚIE DESPRE PROBLEMA APEI DE LA ANINOASA

© 2023 Exclusivdb. All rights reserved.